123ArticleOnline Logo
Welcome to 123ArticleOnline.com!
ALL >> Health >> View Article

Ali So Zobni Vsadki Obstojni & Vredni ?

Profile Picture
By Author: artident
Total Articles: 11
Comment this article
Facebook ShareTwitter ShareGoogle+ ShareTwitter Share

Vedno obstajajo razlogi, zakaj so dentalni vsadki postali eden izmed najpopularnejših načinov za trajno nadomeščanje enega ali več manjkajočih zob. Če se spopadate z izgubo zob ali iščete doživljenjsko rešitev, ali, če z nošenjem proteze niste zadovoljni, potem so zobni implantati tisto, kar vam lahko ponudi sijoč, močan nasmeh, ki ga iščete!

Determining The Ultimate Need Of Implants: -

Pacienti, ki so doživeli izgubo zob se lahko pri zamenjavi zob odločijo za različne metode.
Najpogostejša dandanes izbrana metoda je zobni vsadek. Je najbolj udobna in zanesljiva metoda za vaše dentalne potrebe.

What Makes Dental Implants Different: -

Trenutno zobni vsadki veljajo za najboljšo obnovitveno možnost, ki je na voljo za obnovitev zob. Implantati lahko posameznikom nudijo doživljenjsko nadomestitev zoba. Struktura s titana deluje kot korenina vsadka, ki se pogosto po operaciji spoji s čeljustjo. Ne glede na to lahko nudi odlično strukturno integriteto za vsadke. Največja razlika je kakovost vsadkov. Na trgu so na voljo številne možnosti, zato je morda težko izbrati pravo kakovost vsadkov za vstavitev v svojo čeljust.

Implantati pa vendarle veljajo za najbolj udobno in funkcionalno možnost nadomestitve zoba, saj delujejo 75-90% kot naravni zobje, prav tako pa so naravnega videza. Dobro lahko izboljšajo nasmeh posameznika, saj so videti naravno in podpirajo obrazne mišice.

How Long Do Implants Last: -

Obstajajo številni dejavniki, ki vplivajo na življenjsko dobo vsadkov, kot so:

Suitability of The Patients For The Procedure: -

Za dolgo obstojnost vsadkov je nujno pomembna dobra podpora. Je posledica tega, kako se vsadek spoji s čeljustjo (osteointegracija). To pomeni, da morajo imeti pacienti zadostno količino kosti v svoji čeljusti. Pacienti, ki trpijo zaradi izgube kosti ter izgube zob se morajo nujno posvetovati z dentalnim kirurgom, ki oceni njihovo primernost za vsadke. Zapomniti si je potrebno, da kratki oziroma mini implantati niso predvidljiv kompromis za nezadostno količino kosti.


V takšnih primerih je potrebno pri pacientih, ki nimajo zadostne količine kosti za podporo implantatov pred posegom izvesti postopek regeneracije.

Placement: -

Slabo nameščeni implantati lahko vodijo do neuspešne vsaditve, zato se je potrebno prepričati, da za vas skrbi nekdo, ki ima s tem veliko izkušenj – na več tisoč vsadkih. Zapomnite si, da izkušnje veliko pomenijo, ko govorimo o operativnem posegu vsajanja.

Gum Disease and Conditions: -

Implant Success: -

Stanja, ki so prispevala k izgubi zob ali napredna zobna gniloba ali bolezni dlesni lahko vodijo do neuspešnega vsajanja vsadkov. Tako morajo pacienti po posegu več pozornosti posvečati oralni higieni.

Wear On The Connected Teeth: -

Stanja, kot je stiskanje zob ali drgnjenje zob, lahko na vsadke podajajo stres in povzročajo njihov neuspeh. Tako morajo pred posegom kirurgi ali zobozdravniki pregledati dentalno zgodovino pacientov in skrbno preučiti, če je prisotno kakršno koli stanje, ki mora biti obravnavano pred začetkom implantantnega postopka.

Lifestyle: -

Različni dejavniki življenjskega sloga, kot je kajenje, nenadzorovan diabetes in uživanje selektivnih zaviralcev serotonina lahko vpliva na obstojnost vsadkov. Ustrezna skrb za vsadke lahko zahteva nekatere spremembe življenjskega sloga.

Final Thought: -

Vsadki ob ustrezni skrbi lahko zdržijo več desetletij. Če o pravilni skrbi niste prepričani, je močno priporočeno, da se posvetujete z zobozdravnikom, ki vam lahko nudi ustrezno pomoč. V skladu z več raziskavami z leta 1990 je bilo opaženo, da je zobni vsadek najmanj 10 let zdržal pri 95% pacientov.

Na koncu je jasno, da so vsadki najboljša alternativa za manjkajoče zobe. Ustrezna skrb za le te lahko pomaga tudi pri splošni oralni higieni. Če ste svoje zobe že izgubili, se posvetujte z zobozdravnikom, ki bo ocenil, če ste pravi kandidar za vsadke!


Ta članek je proizvedek Artident (http://www.artident.si/implantati), dobro poznana dentalna klinika v Ljubljani, ki se ukvarja s sodobnim zobozdravstvom in implantologijo (dentalni vsadki). Ima ekipo zobozdravnikov, ki za svoje paciente skrbijo z najnovejšo tehnologijo in naprednimi materiali ter metodami zdravljenja – vse brez bolečine.

Total Views: 229Word Count: 603See All articles From Author

Add Comment

Health Articles

1. Drug Screening For Food Stamps Beneficiaries
Author: Eshley Durst

2. Hearing Aids Centre In Garia | Hearing Centres In Garia | Hearing Loss
Author: James

3. Lymphedema Diagnostics Market - Industry Growth, Dynamics, Segmentation And Forecast
Author: robert henric

4. Massager For Muscle Knots - Is It Useful
Author: Dexter Brown

5. What Does Intermittent Claudication Mean
Author: yash

6. How The Best Percussion Massager Relieves Pain?
Author: Dexter Brown

7. Dental Braces Types By Queen Chinguacousy Dentistry
Author: qcdentistry

8. The Right Look After Your Family Pet
Author: Kiran

9. How Early And Effective Treatment Can Make A Difference?
Author: Srija D

10. Do People Lose Hearing As They Age?
Author: Srija D

11. 5 Things To Know Before Getting Veneers By Dentist In Brampton
Author: Sarah

12. How To Wear Headphones Without Damaging Your Ear?
Author: Hearing Solutions

13. Best Hospital For Minimally Invasive Spine Surgery In Nagpur
Author: VIVEKA Hospitals

14. Things To Look In A Cosmetic Dentist Before Visiting
Author: Claudia Lamington

15. What Is Considered To Be A Dental Emergency?
Author: Joshua Su

Login To Account
Login Email:
Password:
Forgot Password?
New User?
Sign Up Newsletter
Email Address: