123ArticleOnline Logo
Welcome to 123ArticleOnline.com!
ALL >> Automobiles >> View Article

Cauciucuri Auto - Un Factor Al Sigurantei

Profile Picture
By Author: Mark Walker
Total Articles: 1
Comment this article
Facebook ShareTwitter ShareGoogle+ ShareTwitter Share

Inainte de efectuarea unui drum lung ,si cel putin o data pe luna,se impune masurata presiunea din anvelope.De regula presiunea necesara din anvelope este marcata pe tocul portierei sau in cartea tehnica a autovehicolului.Presiunea se masoara in bari sau psi si in functie de temperature anvelopelor este variabila.

Astfel dupa aproximativ 2 km diferenta de presiune in anvelope este de cca. 0,2 bar.Alte variabile care influienteaza presiunea din anvelope mai sunt: viteza de deplasare si starea carosabilului.Tinind cont ca anvelopele sunt permeabile ,ele pierd pe luna cca 0,14 bar.Iata de ce se impune verificarea periodica a presiunii din anvelope.

Asigurarea unei presiuni corespunzatoare asigura un control mai bun al autoturismului in cazul unei explozii a anvelopei,sau impedica uzura premature a acestora.Presinea aerului din anvelope poate cobori din cauza raciri temperaturii exterioare, datorita pierderilor prin peretii anvelopei sau datorita unor perforatii mici neobservabile imediat.

Mentinerea unei presiuni ridicate in anvelope duce la uzura timpurie a acesteia. De asemenea o presiune mica are ca effect ...
... deteriorarea anvelopei. Iata de ce trebuie facuta periodic verificarea presiunii, chiar si la roata de rezerva, de regula o data pe luna.

Verificarea presiunii in anvelope se face la rece,iar daca se face la cald se adauga 0,3 bar,fata de presiunea recomandata. Mentinerea unei presiuni corecte este fundamentala. Datorita unei presiuni insuficiente se realizeaza o incalzire si o deformare a anvelpei ceea ce va avea ca effect cresterea rezistentei la rularesi un contact imperfect intre anvelope si calea de rulare.

De asemenea anvelopele au rezistenta mai mica la lovirea cu bordurile sau alte obiecte mai dure.Unflarea defectoasa la anvelope duce ,asa cum am aratat la o rezistenta mai mare la rulare si deci in consecinta la la fortarea motorului,care va depune un efort mai mare.Rezulta ca si consunul da carburat va fi mai mare.

O alta consecinta a presiunii incorecte in anvelope este uzura premature a acestora. Aceasta uzura se realizeaza neuniform,mai mult pe exterior decat pe zona centrala. O presiune gresita in anvelope are ca effect si producerea de accidente rutiere,dupa unele studii cca 5% din accidente au aceasta cauza, si aceasta deoarece la o presiune scazuta in anvelope creste distanta de frinare pe carosabil umed ,poate provoca explozia anvelopei,uzura premature a acesteia.

Pentru a evita producerea acestor fenomene este necesar sa verificati odata cu presiunea anvelopelor daca valvele au capacele si garniture astfel incat sa nu permita patrunderea umezelii sau de impuritati. Verifcarea presiunii trebuie realizata la temperature mediului inconjurator. in caz contrar valoarea acesteia este superioara celei effective.

Trebuie avut in vedere ca presiunea sa fie corelata si cu incarcatura masinii, astfel ca daca sunt dubii sa se unfla cu 2-3 zecimi in plus fata de valoarea recomandata,chiar daca confortul va fi mai mic dar se asigura un consum mai redus si o siguranta mai mare.

Pentru a asigura corectitudinea in asigurarea presiunii in anvelope se recomanda sa se apeleze la atelierele specializate de vulcanizare. Acestea sunt dotate cu aparate verificate metrologic periodic,iar specialistii din aceste centre pot depista mai usor eventualele taieturi,uzura neuniforma, galme care pot fi periculoase.

O alta masura pentru evitarea poluarii este folosirea de anvelope resapate, care sunt controlate calitativ, iar prin refolsire se economiseste materiile prime. Necesitatea incaltarii masinilor cu anvelope calitative gen anvelope dunlop, este o necesitate pentru siguranta calatoriei.

Total Views: 416Word Count: 535See All articles From Author

Add Comment

Automobiles Articles

1. Car Auctions Near Me: How To Plan A Successful Car Auction
Author: Jacob Nicholson

2. Continental Ranked Among The Top 25 Companies In India By Linkedin
Author: Lochan

3. Golf Cart Accessories Store Usa Is Where You Can Avail Top Quality Golfing Accessories In Cheap!
Author: Golf Cart Madness

4. Golf Cart Wheels & Tires For Sale Is Now Announced Online!
Author: Golf Cart Madness

5. Golf Cart Wheels &tires For Sale– Buy The Best Wheels And Tires
Author: Golf Cart Madness

6. Challenges And Future Trends In Leaf Spring Engineering
Author: sonicoleafsprings

7. Gopiban Logistics- Pioneering Odc Transportation Services In India
Author: Gopiban Logistics

8. Car On Rent In Jaipur
Author: aryan

9. Understanding The Brake Caliper: Your Essential Guide
Author: vir group

10. Empowering Auto Care: Unlocking Efficiency With Diagnostic Scanners And Car Hoists
Author: interequip

11. Tesla's Strategic Cost Cuts: A Game-changer In The Electric Vehicle Market
Author: yes

12. Child Seats In A Taxi Is Nothing Short Of A Miracle!
Author: Elijah Peters

13. Enjoy Your Ride With Bobber Motorcycle
Author: Levi Fysh

14. Most Necessary Car Accessories You Should Be Familiar About
Author: Hamish Crotty

15. When Should You Make A Visit To A Car Service Centre?
Author: Oliver Mertin

Login To Account
Login Email:
Password:
Forgot Password?
New User?
Sign Up Newsletter
Email Address: