123ArticleOnline Logo
Welcome to 123ArticleOnline.com!
ALL >> Politics >> View Article

Pleksiglas

Profile Picture
By Author: Keena Catmull
Total Articles: 17
Comment this article
Facebook ShareTwitter ShareGoogle+ ShareTwitter Share

Imalat sektorune goz atacak oldugumuzda her mamulun farkli hammaddelerden uretildigini goruruz. Bu hammaddelerin temin edilmesi konusunda ise iki secenek vardir. Ilki yurt disindan ithal etme yontemine dayanir. cunku petrol gibi hammaddeler ulkemizden cok fazla cikmamaktadir. Ancak pamuk, demir, celik gibi hammaddeler ulke topraklarimizda bol miktarda bulunmaktadir. Bu maddeler uretim icin islendikten sonra fazlalik kisim da diger ulkelere ihrac edilmektedir. Bu sayede ulke piyasasina dis sermaye de girerek ekonomi canli tutulmaktadir. Farkli sektorlerde ortak olarak kullanilan hammaddelerin basinda ise pleksiglas gelmektedir. Pleksi denilen madde yapisi itibari ile plastige cok benzese de plastikten ayrilan bir cok yonleri bulunmaktadir. Pleksi 75 derecede sivilasmaya baslar ve 150 derece gibi cok yuksek olmayan sicakliklarda bile kolayca sekil verilebilir. Ardindan sekillendirilen urun sogumaya birakilarak, seklin kalip haline gelmesi saglanir. Pleksi bir hammadde oldugu icin uretici firmalara dokum levha seklinde satilmaktadir. Bu levhalar ihtiyaca gore farkli ebat ve kalinliklarda ...
... olabilir. Piyasada 1 milimetreden 30-40 milimetreye kadar degisik kalinlik olculerinde levhalar satilmaktadir. Pleksi, dokum levhaya donusturulmek icin once isitilir ve sonra kalip halinde sogumaya birakilir. Soguduktan sonra ise cnc ya da lazer ile kesme islemi tamamlanarak pleksi hammaddesine son sekli verilir. Ardindan uretici firmalara satisa sunulur. uretici firmalar pleksi hammaddesini kozmetik, tekne ve yat camlari yapimi, kursu imalati, dosyalik ve isimlik imalati, led sistemleri uretimi, sadaka kutusu yapimi, teshir ve urun standlari yapimi gibi alanlarda kullanmaktadirlar.


Aslina bakilacak olursa bu hammaddelerin kullanim alaninin bu kadar genis olmasinin en onemli sebebi cok dayanikli bir madde olmasindan kaynaklanmaktadir. ornek vermek gerekirse; elimize aldigimiz bir cam kapi, surekli devam eden ayni siddetteki darbelere karsi yalnizca bir saat dayanabilirken, pleksiden imal edilen bir kapi ayni siddetteki ve surekliligi olan darbelere alti saat boyunca direnebilir. Bu dayanikliligi sayesinde kullanildigi sektorlerin sayisi da artmaktadir. cunku uretici firmalar ne kadar saglam urunler imal ederlerse, piyasadaki guvenilirlikleri de o kadar artar ve tercih edilme oranlari yukselir. Oysa kisa zaman icerisinde bozulan malzemeler ilk etapta firmaya daha cok para kazandiriyormus gibi gozukse de, bir sure sonra tuketiciler o markanin dayaniksiz oldugundan sikayet edeceklerdir ve kotu reklam kulaktan kulaga hizla yayilir. Bu yuzden soz konusu olan firmalarin satislarinda buyuk bir dusus gozlenir. Piyasada ayakta kalmayi basaran buyuk markalar alanlarinda uzmanlasmislardir. Hem uretim icin kullandiklari hammaddeler kaliteli olur, hem hangi sektorlere ve hangi ozelliklere sahip tuketicilere hitap ediyorlarsa onlarin ihtiyaclarini dogru sekilde belirlerler ve satis sonrasinda da musteriyle iliskilerini sicak tutmaya devam ederler. Herhangi bir destege ihtiyac duyuldugunda yardimci olmaya calisarak musteri memnuniyetini her zaman korurlar. Pazarlama ve satis tekniklerinin basinda da zaten bunlar gelmektedir. Iyi bir ureticinin iliskileri her zaman saglam ve guvenilir olmalidir ki, tuketiciler piyasada var olan onca sirket ve kurulus arasindan onlari secsin. Hammadde uretiminde oncu firmalardan biri olan Morpleksi.com'un uretmis oldugu pleksiglas maddesi de kalite bakimindan en iyilerdendir ve musterilerin beklentilerine tamami ile cevap verebilir niteliklere sahiptir. Elinde bulunan pleksi maddesini musterilerin istedigi boyutlarda ve renklerde uretmektedir. seffaf, opak, mor gibi renkleri olan bu madde en cok harf vakumlama islemi esnasinda, fanuslarda, teknelerin ya da yatlarin camlarini sekillendirmede, mobilya islemlerinde, mdf isciliginde, dilek ve sikayet kutusu imalatinda, degisik dekorasyon urunlerinin imal edilmesinde, ev, is yeri, plaza, kutuphane, hastane gibi binalarin cati kaplamalarinda, led sistemleri olusturmada, agac oymada, ust gecitlerin tavan kaplama islerinde, hayir isleri icin kullan at tabak bardaklari uretiminde, konusma kabini olusturulmasinda, eczanelerde kullanilan stantlarin yapiminda, camdan, ahsaptan gozluk reyonlari imalatinda kullanilmaktadir. Morpleksi.com adresine girerek hakkimizda daha detayli bilgi edinebilirsiniz. Ayrica bundan onceki yillarda yaptigimiz calismalari inceleyebilir, kozmetik, aydinlatma, led sistemleri, kursu, kutular gibi hangi alanlarda uretim yaptigimizi ogrenebilirsiniz. CNC ve lazerle kesme islemlerimiz ile birlikte sisirme, sekillendirme gibi teknik konular hakkinda da ayrintilara ulasabilirsiniz.

Morpleksi.com adresinde daha once birlikte calismis oldugumuz tum musteri portfoyumuz isimleri ile birlikte referans kisminda yer almaktadir. Is ortaklarimizin, sektorlerinde en iyi ve aranan firmalar oluslari, bizim de ne derecede kaliteli is cikardigimizi anlamanizda yardimci olacaktir. cunku referans insanlara, bilmedikleri bir konu hakkinda buyuk ip uclari verebilecek ayrintili bilgilerin kapisini aralar. Zaten pleksi konusunda piyasada yer alan rakiplerimiz arasindan siyrilip uzun yillar boyunca bu sektorde aranan bir marka haline geldiysek, bunu goz ardi etmemek gerekir. Gerek calisanlarimizin, gerekse bizim en onem verdigimiz sey musteri memnuniyetidir. Bunu saglamak icin tum sektorel yenilikleri takip etmek, teknolojinin bizim icin sundugu kolayliklardan faydalanmak ve uretimde uygulamak, musterilerin ihtiyaclarini ve beklentilerini dogru tespit edip, bu beklentilerini karsilayacak cozum onerileri sunmak, imal edilen hammaddeleri ve islenmis maddeleri zamaninda musteriye ulastirmak, sistemli calisan genis bir iletisim ve ulasim agi kurmak, ayni anda cok sayida kitleye hitap etmek, satis oncesi, satis esnasi ve satis sonrasinda da musterilere ihtiyac duyduklari teknik destegi temin etmek, fiyat bakimindan makul beklentilere girmek ve musterileri sarsmayacak sekilde odeme kolayligi saglamak, saglam reklamlar vermek, reklamlarin ve yapilan islerin geri donusumunu takip etmek, sorunlara karsi atak bir sekilde basit cozumler uretebilmek gibi gorevlerin tamamini layigiyla yapmak icin surekli olarak calismaktayiz. Yogun ve istekli calismalarimizin meyvesi olarak da uretmis oldugumuz pleksiglas levhalar bugun Turkiye'nin en kaliteli hammaddeleri arasinda yerini almis durumda. ustelik saglam ve tecrubeli kadromuz ile siz musterilerimize en iyi hizmeti vermek icin surekli olarak kendimizi yeniliyoruz. Is prensiplerimiz sayesinde de siz degerli musterilerimizin begenisini kazanmanin hakli gururunu yasiyoruz. Zaten bir sirketin kazandigi paradan daha onemli olan bir sey varsa o da takdir edilmektir. cunku bazi onur verici duygular hicbir maddi varlikla kiyaslanamayacak kadar degerlidir. Bu degerleri yasatmak, korumak ve gelecek nesillere en iyi sekilde aktarmak ta bizlerin gorevidir. Bu gorev ve sorumlulugun bilincinde olup ona gore hareket etmek, toplumda, sektorde ve is dunyasinda ornek birey ve ornek kurulus olmayi basarabilmek zor ve zor oldugu kadar da onemlidir. Morpleksi.com olarak bizler, tum bu temel noktalarin bilincinde olarak daha uzun yillar siz kiymetli musterilerimizin hizmetinde olmaya devam edecegiz.

Total Views: 541Word Count: 918See All articles From Author

Add Comment

Politics Articles

1. Scott Hokanson Announces Run For 1st Plymouth District House Of Representative Seat
Author: Joe D'Eramo

2. Transforming Andhra Pradesh: Tdp's Legacy In Road Connectivity
Author: krishna

3. Pradhan Greets 10-yr-old Ishan For Bagging Golden Pen Jury Award
Author: Argus News

4. Industrial Renaissance: N Chandrababu Naidu Unveils Prosperity In Orvakal
Author: nannuri

5. Nrega Integration For Agricultural Boost By N. Chandrababu Naidu
Author: krishna

6. *catalyzing Growth: Tdp Government's Pivotal Role In Hyderabad's Pharmaceutical Ascension*
Author: krishna

7. "transformative Governance: The Tdp Legacy And The Evolution Of The Depot Incentive Scheme In Andhra Pradesh"
Author: krishna

8. N Chandrababu Naidu's Commitment To Economic Development And Poverty Prevention
Author: krishna

9. Tdp's Vision For Clean Cities: Visakhapatnam's Remarkable Journey
Author: krishna

10. N. Chandrababu Naidu's Neeru-chettu Scheme Transforms Krishna District
Author: krishna

11. Transformative Irrigation Projects Spearheaded By N. Chandrababu Naidu In Nellore
Author: Kuresu

12. The Policies Of The Tdp And Their Effect On The Industrial Growth Of Andhra Pradesh
Author: Kuresu

13. N Chandrababu Naidu Guides Tirupati To 4th Most Livable City
Author: Kuresu

14. N Chandrababu Naidu's Pioneering Initiatives For Shg Women In Srikakulam
Author: krishna

15. Transforming Urban Andhra Pradesh: A Look At The Tdp's Legacy
Author: Kuresu

Login To Account
Login Email:
Password:
Forgot Password?
New User?
Sign Up Newsletter
Email Address: