123ArticleOnline Logo
Welcome to 123ArticleOnline.com!
ALL >> Education >> View Article

101-400 Exam Practice Software

Profile Picture
By Author: rocky hughes
Total Articles: 42
Comment this article
Facebook ShareTwitter ShareGoogle+ ShareTwitter Share

Question: 1

Which SysV init configuration file should be modified to disable the ctrl-alt-delete key combination?

A. /etc/keys
B. /proc/keys
C. /etc/inittab
D. /proc/inittab
E. /etc/reboot

Answer: C

Question: 2

During a system boot cycle, what program is executed after the BIOS completes its tasks?

A. The bootloader
B. The inetd program
C. The init program
D. The kernel

Answer: A

Question: 3

Which run levels should never be declared as the default run level when using SysV init? (Choose TWO correct answers.)

A. 0
B. 1
C. 3
D. 5
E. 6

Answer: A,E

Question: 4

Which of the following statements is correct when talking about /proc/?

A. All changes to files in /proc/ are stored in /etc/proc.d/ and restored on reboot.
B. All files within /proc/ are read-only and their contents cannot be changed.
C. All changes to files in /proc/ are immediately recognized by the kernel.
D. All files within /proc/ are only readable ...
... by the root user.

Answer: C

Question: 5

What of the following statements are true regarding /dev/ when using udev? (Choose TWO correct answers.)

A. Entries for all possible devices get created on boot even if those devices are not connected.
B. Additional rules for udev can be created by adding them to /etc/udev/rules.d/.
C. When using udev, it is not possible to create block orcharacter devices in /dev/ using mknod.
D. The /dev/ directory is a filesystem of type tmpfs and is mounted by udev during system startup.
E. The content of /dev/ is stored in /etc/udev/dev and is restored during system startup.

Answer: B,D

Question: 6

Which of the following information is stored within the BIOS? (Choose TWO correct answers.)

A. Boot device order
B. Linux kernel version
C. Timezone
D. Hardware configuration
E. The system's hostname

Answer: A,D

Question: 7

Which of the following commands reboots the system when using SysV init? (Choose TWO correct answers.)

A. shutdown -r now
B. shutdown -r "rebooting"
C. telinit 6
D. telinit 0
E. shutdown -k now "rebooting"

Answer: A,C

Question: 8

Which of the following are init systems used within Linux systems? (Choose THREE correct answers.)

A. startd
B. systemd
C. Upstart
D. SysInit
E. SysV init

Answer: B,C,E

Question: 9

Correct Text
Which file in the /proc filesystem lists parameters passed from the bootloader to the kernel? (Specify the file name only without any path.)
Answer: cmdline, /proc/cmdline
Question: 10
What information can the lspci command display about the system hardware? (Choose THREE correct answers.)

A. Device IRQ settings
B. PCI bus speed
C. System battery type
D. Device vendor identification
E. Ethernet MAC address

Answer: A,B,D

Question: 11

Which of the following commands brings a system running SysV init into a state in which it is safe to perform maintenance tasks? (Choose TWO correct answers.)

A. shutdown -R 1 now
B. shutdown -single now
C. init 1
D. telinit 1
E. runlevel 1

Answer: C,D

Question: 12

What is the first program that is usually started, at boot time, by the Linux kernel when using SysV init?

A. /lib/init.so
B. /sbin/init
C. /etc/rc.d/rcinit
D. /proc/sys/kernel/init
E. /boot/init

Answer: B

Question: 13

Correct Text
Which command will display messages from the kernel that were output during the normal boot sequence?

Answer: dmesg, /bin/dmesg

Question: 14

Which of the following commands will write a message to the terminals of all logged in users?

A. bcast
B. mesg
C. print
D. wall
E. yell

Answer: D

Question: 15

Which of the following kernel parameters instructs the kernel to suppress most boot messages?

A. silent
B. verbose=0
C. nomesg
D. quiet

Answer: D

Total Views: 187Word Count: 565See All articles From Author

Add Comment

Education Articles

1. Digital Marketing Training Courses In Pune With 100% Placement
Author: Dhiraj

2. How Can We Make A Child An Independent Learner?
Author: The Evorkle Academy

3. Why Study At Rgit Australia?
Author: Gurung Rupert

4. Reasons Your Child Should Learn Computer Coding
Author: RoboBrain Limited

5. Reasons Python Programming Language Is Ideal For Children
Author: RoboBrain Limited

6. St.-benedict’s Management Studies Campushunt
Author: SURESH

7. Digital Marketing Courses In Pimpri Chinchwad | Top Digital Marketing In Pcmc
Author: Dhiraj

8. Coaching App
Author: ekhool

9. Value Education | Mit Vishwashanti Gurukul
Author: SandeshKale

10. Hadoop Training Institute In Bangalore_ Dvs Technologies
Author: manoj manuu

11. Aws Training In Hyderabad
Author: Kelly Technologies

12. How To Be Successful In An Online Mba Program
Author: wetakeclasses

13. How To Clear Comptia Pentest+ Certification Exam
Author: hemant kulkarni

14. Benefits Of Being A Student-athlete
Author: Rajneesh Chaturvedi

15. The Proven Tips To Deal With Mppsc Entrance Exam Stress
Author: jyiti makhija

Login To Account
Login Email:
Password:
Forgot Password?
New User?
Sign Up Newsletter
Email Address: