123ArticleOnline Logo
Welcome to 123ArticleOnline.com!
ALL >> Education >> View Article

99 Free Demo

Profile Picture
By Author: Dennis Ng
Total Articles: 67
Comment this article
Facebook ShareTwitter ShareGoogle+ ShareTwitter Share

Question: 1

When considering risks, which describes an opportunity in a project?

A. An uncertain event that could have a negative impact on objectives
B. An uncertain event that could have a favourable impact on objectives
C. An event that has occurred resulting in a negative impact on objectives
D. An event that has occurred resulting in a favourable impact on objectives

Answer: B

Question: 2

Which of the following statements about lines of authority and reporting are true?
1. The Project Manager has day-to-day control for a management stage within the limits laid,
2. If a Team Manager forecasts a deviation beyond Work Package tolerances, this should be referred to the Project Manager down by the Project Board.

A. Only 1 is true
B. Only 2 is true
C. Both 1 and 2 are true
D. Neither 1 or 2 are true

Answer: C

Question: 3

Which may be funded from a risk budget?

A. Corrections due to off-specifications
B. Impact analysis of requests for change
C. Implementation of ...
... a fallback plan
D. Preparation of the Risk Management Strategy

Answer: C

Question: 4

What is the first task of product-based planning?

A. Produce the Initiation Stage Plan
B. Write the Project Product Description
C. Identify dependencies
D. Create the product breakdown structure

Answer: B

Question: 5

How many tasks does the product-based planning technique describe?

A. One
B. Two
C. Three
D. Four

Answer: D

Question: 6

Which is an objective of the quality review technique?

A. To identify a product's quality criteria
B. To provide assurance that the project is being conducted properly
C. To assess that a product conforms to set criteria
D. To ensure that staff are properly trained in the quality methods

Answer: C

Question: 7

Which of the following refers to the actions identified to bring a situation to a level where exposure to a risk is acceptable?

A. Risk category
B. Risk description
C. Risk response
D. Risk status

Answer: C

Question: 8

If an informal issue is defined as a problem or concern, where should it first be recorded?

A. Issue Register
B. Risk Register
C. Daily Log
D. Exception Report

Answer: C

Question: 9

Which of the following statements about the Project Initiation Documentation are true?
1. The Project Initiation Documentation is used to ensure that a sound basis exists.
2. The Project Initiation Documentation should be updated at the end of each stage to reflect the current status of a project before the Project Board authorizes a project,

A. Only 1 is true
B. Only 2 is true
C. Both 1 and 2 are true
D. Neither 1 or 2 are true

Answer: C

Question: 10

Which is the purpose of the Change theme?

A. Prevent change to baselined products
B. Identify, assess and control any potential and approved changes to baselined products
C. Establish mechanisms to monitor and compare actual achievements against those planned
D. Assess and control uncertainty

Answer: B

Question: 11

Why is a Project Brief produced?

A. To act as a trigger for the Starting up a Project process
B. To record the strategies and management controls to be used by a project
C. To provide a full and firm foundation for the initiation of a project
D. To be used by the Project Board as a basis for reviewing the progress of a project

Answer: C

Question: 12

Identify the missing words in the following sentence. An objective of the Closing a Project process is to ensure that provision has been made to address [?] through follow-on action recommendations.

A. the measurement of benefits NOT yet realized
B. the handover of products
C. open issues and risks
D. the release of resources

Answer: C

Total Views: 584Word Count: 606See All articles From Author

Add Comment

Education Articles

1. What Should You Check Before Selecting A University In Jaipur?
Author: University of Technology

2. Phecc Far Course – First Aid Response Training In Ireland
Author: johnnytorrt

3. Generative Ai Courses Online With Industry Use Case Training
Author: golla kalyan

4. Why Choose A Bachelor Of Business Administration In It And Systems Management After 12th?
Author: Hetal Patel

5. Power Bi Training With Ai | Power Bi Classes Online
Author: Visualpath

6. Gen Ai Testing Online Training | Ai Testing Course Online
Author: Subahan

7. Large Language Model Operations Training | Llmops Course
Author: Visualpath

8. Osep Certification 2026: Pen-300 Exam, Cost, Requirements, Skills & Preparation Guide
Author: passyourcert net

9. Building A Data Analyst Investigation Around Hyderabad’s Water Supply Records
Author: Nirmal

10. Advanced Acne And Acne Scar Treatment In Banjara Hills, Hyderabad
Author: Maheswari

11. How To Choose The Right Specialisation In A 4-semester Mba Program
Author: Hetal Patel

12. Cia Certification 2026: Requirements, Cost, Exam Structure, Training & Preparation Guide
Author: nytcc

13. Affordable And Quality Education At The Best School In Pragathi Nagar
Author: Maheswari

14. Cement Additives: Improving Performance And Durability In Construction
Author: Ivar

15. Polymer Waterproofing Chemical: Enhancing Building Protection
Author: Ivar

Login To Account
Login Email:
Password:
Forgot Password?
New User?
Sign Up Newsletter
Email Address: