123ArticleOnline Logo
Welcome to 123ArticleOnline.com!
ALL >> Education >> View Article

Icgb Preparation Guides

Profile Picture
By Author: mcleod.k
Total Articles: 155
Comment this article
Facebook ShareTwitter ShareGoogle+ ShareTwitter Share

Question: 1

The use of station warning lights, tool boards and jidohka devices in the application of Lean accomplish which of these principles?

A. Pilferage Minimization
B. Visual Factory
C. Management Awareness
D. Operator Attentiveness

Answer: B

Question: 2

A Lean Principle that addresses efficiency by the process worker is called ____________________?

A. Visual Factory
B. Supervising
C. Training
D. Standardizing

Answer: D

Question: 3

While management of a company must set the stage for all improvement efforts, which of these 5S’s is primarily driven by management?

A. Straighten
B. Sort
C. Shine
D. Sustain

Answer: D

Question: 4

As part of a Visual Factory plan __________ cards are created and utilized to identify areas in need of cleaning and organization.

A. Kanban
B. Kaizen
C. Poke-Yoke
D. WhoSai

Answer: A

Question: 5

The use of Kanbans work best with pull systems for determining ...
... the timing of which products or services are produced.

A. True
B. False

Answer: A

Question: 6

When a Belt applies the practice of Poka-Yoke to a project challenge she is attempting to make certain the activity is _______________ .

A. Well documented
B. Removed from the line
C. Mistake proofed
D. Highly visible

Answer: C

Question: 7

The Lean Principle action in the 5S approach that deals with having those items needed regularly at hand and those items need less regularly stored out of the way is known as ___________.

A. Shining
B. Standardizing
C. Sustaining
D. Sorting

Answer: D

Question: 8

SPC on the outputs is more preferred than SPC on the inputs when implementing SPC for your process.

A. True
B. False

Answer: B

Question: 9

Significant variation in process performance is a consequence of several causes that can be classified using which of the terminologies shown. (Note: There are 2 correct answers).

A. Common
B. Random
C. Uneducated
D. Special
E. Vital

Answer: A,D

Question: 10

When it comes to Control one of the most effective means of eliminating defects is to _________________ .

A. Train personnel often and thoroughly
B. Keep a Six Sigma project going on the process at all times
C. Design defect prevention into the product
D. Have each process consist of no more than five steps

Answer: C

Question: 11

A periodic time frame can be used to arrange for Control Limit and Center Line calculations with good SPC implementation in a process.

A. True
B. False

Answer: A

Question: 12

The data on SPC charts are typically constructed such that they have the most recent data point on the right hand side.

A. True
B. False

Answer: A

Question: 13

Which statement(s) describe an undesirable situation when implementing SPC?

A. The lower Control Limit for the R chart is equal to zero
B. Attempt to use SPC for tracking transaction times at a warehouse
C. A process is in Statistical Control before implementation of SPC
D. The Control Limits are wider than the customer specification limits

Answer: D

Question: 14

If a process has Outliers which pair of charts is most preferable if subgroups will exist for the Continuous Data?

A. Individual—Moving Range
B. Xbar-R Charts
C. Xbar-S Charts
D. nP and P Charts

Answer: B

Question: 15

After a Belt has put data through the smoothing process which chart would be used to look for trends in the data?

A. Moving Average Chart
B. Multi-Vari Chart
C. X bar Chart
D. Pareto Chart

Answer: A

Question: 16

This output is what type of advanced Capability Analysis?

A. Continuous
B. Binomial
C. Poisson
D. Discreet
E. DPU

Answer: B

Total Views: 564Word Count: 608See All articles From Author

Add Comment

Education Articles

1. What Should You Check Before Selecting A University In Jaipur?
Author: University of Technology

2. Phecc Far Course – First Aid Response Training In Ireland
Author: johnnytorrt

3. Generative Ai Courses Online With Industry Use Case Training
Author: golla kalyan

4. Why Choose A Bachelor Of Business Administration In It And Systems Management After 12th?
Author: Hetal Patel

5. Power Bi Training With Ai | Power Bi Classes Online
Author: Visualpath

6. Gen Ai Testing Online Training | Ai Testing Course Online
Author: Subahan

7. Large Language Model Operations Training | Llmops Course
Author: Visualpath

8. Osep Certification 2026: Pen-300 Exam, Cost, Requirements, Skills & Preparation Guide
Author: passyourcert net

9. Building A Data Analyst Investigation Around Hyderabad’s Water Supply Records
Author: Nirmal

10. Advanced Acne And Acne Scar Treatment In Banjara Hills, Hyderabad
Author: Maheswari

11. How To Choose The Right Specialisation In A 4-semester Mba Program
Author: Hetal Patel

12. Cia Certification 2026: Requirements, Cost, Exam Structure, Training & Preparation Guide
Author: nytcc

13. Affordable And Quality Education At The Best School In Pragathi Nagar
Author: Maheswari

14. Cement Additives: Improving Performance And Durability In Construction
Author: Ivar

15. Polymer Waterproofing Chemical: Enhancing Building Protection
Author: Ivar

Login To Account
Login Email:
Password:
Forgot Password?
New User?
Sign Up Newsletter
Email Address: