123ArticleOnline Logo
Welcome to 123ArticleOnline.com!
ALL >> Education >> View Article

Itil-f Preparation Material

Profile Picture
By Author: mcleod.k
Total Articles: 155
Comment this article
Facebook ShareTwitter ShareGoogle+ ShareTwitter Share

Question: 1

Which of the following are sources of best practice?
1. Academic research
2. Internal experience
3. Industry practices

A. All of the above
B. 1 and 3 only
C. 1 and 2 only
D. 2 and 3 only

Answer: A

Question: 2

What type of services are NOT directly used by the business but are required by the service provider to deliver customer facing services?

A. Business services
B. Component services
C. Supporting services
D. Customer services

Answer: C

Question: 3

Which of the following are classed as stakeholders in service management?
1. Customers
2. Users
3. Suppliers

A. All of the above
B. 1 and 3 only
C. 1 and 2 only
D. 2 and 3 only

Answer: A

Question: 4

Which of the following is the best definition of service management?

A. The ability to keep services highly available to meet the business needs
B. A set of specialized organizational capabilities for providing value to customers in the form of services
C. A complete set of all the documentation required to deliver world class services to customers
D. An internationally recognized methodology to provide valuable services to customers

Answer: B

Question: 5

Which of the following is the best definition of IT service management?

A. An internal service provider that is embedded within a business unit
B. A complete set of all the documentation required to deliver world class services to customers
C. Technical implementation of supporting IT infrastructure components
D. The implementation and management of quality IT services that meet business needs

Answer: D

Question: 6

Which one of the following is the BEST definition of the term ‘service management’?

A. A set of specialized organizational capabilities for providing value to customers in the form of services
B. A group of interrelated, interacting or independent components that form a unified whole, operating together for a common purpose
C. The management of functions within an organization to perform certain activities
D. Units of organizations with roles to perform certain activities

Answer: A

Question: 7

Which of the following are reasons why ITIL is successful?
1. ITIL is vendor neutral
2. It does not prescribe actions
3. ITIL represents best practice

A. All of the above
B. 1 and 3 only
C. 1 and 2 only
D. 2 and 3 only

Answer: A

Question: 8

Which of the following is an enabler of best practice?

A. Standards
B. Technology
C. Academic research
D. Internal experience

Answer: B

Question: 9

Which is the correct definition of a customer facing service?

A. One which directly supports the business processes of customers
B. A service that cannot be allowed to fail
C. One which is not covered by a service level agreement
D. A service not directly used by the business

Answer: A

Question: 10

What would you call the groups of people who have an interest in the activities, targets, resources and deliverables from service management?

A. Employers
B. Stakeholders
C. Regulators
D. Accreditors

Answer: B

Question: 11

Why are public frameworks, such as ITIL, attractive when compared to proprietary knowledge?

A. Proprietary knowledge may be difficult to adopt, replicate or transfer since it is often undocumented
B. Public frameworks are always cheaper to adopt
C. Public frameworks are prescriptive and tell you exactly what to do
D. Proprietary knowledge has been tested in a wide range of environments

Answer: A

Question: 12

What should a service always deliver to customers?

A. Applications
B. Infrastructure
C. Value
D. Resources

Answer: C

Question: 13

Which one of the following is NOT a characteristic of a process?

A. It is measurable
B. It delivers specific results
C. It responds to specific events
D. It structures an organization

Answer: D

Question: 14

What are customers of IT services who work in the same organization as the service provider known as?

A. Strategic customers
B. External customers
C. Valued customers
D. Internal customers

Answer: D

Question: 15

Which of the following is best definition of IT service management?

A. An internal service provider that is embedded within a business unit
B. A complete set of all the documentation required to deliver world class services to customers
C. Technical implementation of supporting IT infrastructure components
D. The implementation and management of quality IT services that meet business needs

Answer: D

Question: 16

Which one of the following would NOT be defined as part of every process?

A. Roles
B. Inputs and outputs
C. Functions
D. Metrics

Answer: C

Question: 17

What are customers of IT services who do NOT work in the same organization as the service provider known as?

A. Strategic customers
B. External customers
C. Valued customers
D. Internal customers

Answer: B

Question: 18

What is a service delivered between two business units in the same organization known as?

A. Strategic service
B. Delivered service
C. Internal service
D. External service

Answer: C

Question: 19

What is the act of transforming resources and capabilities into valuable service better known as?

A. Service management
B. Incident management
C. Resource management
D. Service support

Answer: A

Question: 20

Which of the following are sources of best practice?
1. Academic research
2. Internal experience
3. Industry practices

A. All of the above
B. 1 and 3 only
C. 1 and 2 only
D. 2 and 3 only

Answer: A

Total Views: 114Word Count: 849See All articles From Author

Add Comment

Education Articles

1. What Is All The Fuss About Knowledge Science? Information Science A Beginner's Information
Author: datadriller01

2. 5 Qualities To Look For In A Good Preschool Or Nursery
Author: nidhikapoor

3. Modern Office Management Course
Author: MITSDE

4. Just Push Yourself Further. Study & Acquire Degree From The Country You Want
Author: Krupa Panchal

5. Culture Of Georgia
Author: DTMU

6. 5 Misconceptions About A Hotel Management Career
Author: KR Mangalam University

7. Understanding The Concept Of Sustainable Trash Management
Author: KR Mangalam University

8. Blockchain Expert: Skills, Salary, And Future Scope
Author: Block chain council

9. 5 Myths About Human Resource Management That Need To Be Busted
Author: KR Mangalam University

10. How Is The Advancing Technology Redesigning The Fashion Design Industry?
Author: KR Mangalam University

11. Five Skills You Inevitably Need To Succeed As An Interior Designer
Author: KR Mangalam University

12. The Need For Good Communication
Author: Voiceskills

13. Best Astrologer Vastu Consultant Madurai
Author: Dhinastro

14. What Is The Benefits Of German Classes In Jayanagar?
Author: hema latha

15. What Is Data Visualization? How It Is Helpful?
Author: Tarun Teja

Login To Account
Login Email:
Password:
Forgot Password?
New User?
Sign Up Newsletter
Email Address: