123ArticleOnline Logo
Welcome to 123ArticleOnline.com!
ALL >> Education >> View Article

Itil Certification Guides

Profile Picture
By Author: mcleod.k
Total Articles: 155
Comment this article
Facebook ShareTwitter ShareGoogle+ ShareTwitter Share

Question: 1

Which role is responsible for carrying out the activities of a process?

A. Process owner
B. Change manager
C. Service manager
D. Process practitioner

Answer: D

Question: 2

Which process or function is responsible for monitoring activities and events in the IT infrastructure?

A. Service level management
B. IT operations management
C. Capacity management
D. Incident management

Answer: B

Question: 3

Which of the following options is a hierarchy that is used in knowledge management?

A. Wisdom - Information - Data - Knowledge
B. Data - Information - Knowledge - Wisdom
C. Knowledge - Wisdom - Information - Data
D. Information - Data - Knowledge - Wisdom

Answer: B

Question: 4

At which stage of the service lifecycle should the processes necessary to operate a new service be defined?

A. Service design: Design the processes
B. Service strategy: Develop the offerings
C. Service transition: Plan and prepare for deployment
D. Service operation: IT operations management

Answer: A

Question: 5

Why are public frameworks, such as 1TIL, attractive when compared to proprietary knowledge?

A. Proprietary knowledge may be difficult to adopt, replicate or transfer since it is often undocumented
B. Public frameworks are always cheaper to adopt
C. Public frameworks are prescriptive and tell you exactly what to do
D. Proprietary knowledge has been tested in a wide range of environments

Answer: A

Question: 6

Which of the following is an objective of business relationship management?

A. To identify patterns of business activity
B. To ensure high levels of customer satisfaction
C. To secure funding to manage the provision of services
D. To ensure strategic plans for IT services exist

Answer: B

Question: 7

The design of IT services requires the effective and efficient use of "the four Ps". What are these four Ps?

A. People, process, partners, performance
B. Performance, process, products, plans
C. People, process, products, partners
D. People, products, plans, partners

Answer: C

Question: 8

Which of the following BEST describes service strategies value to the business?

A. Allows higher volumes of successful change
B. Reduction in unplanned costs through optimized handling of service outages
C. Reduction in the duration and frequency of service outages
D. Enabling the service provider to have a clear understanding of what levels of service will make their customers successful

Answer: D

Question: 9

Which two processes will contribute MOST to enabling effective problem detection?

A. Incident and financial management
B. Change and release and deployment management
C. Incident and event management
D. Knowledge and service level management

Answer: C

Question: 10

Which of the following would be used to communicate a high level description of a major change that involved significant cost and risk to the organization?

A. Change proposal
B. Change policy
C. Service request
D. Risk register

Answer: A

Question: 11

Which of the following should be documented in an incident model?
1. Details of the service level agreement (SLA) pertaining to the incident
2. Chronological order of steps to resolve the incident

A. 1 only
B. 2 only
C. Both of the above
D. Neither of the above

Answer: B

Question: 12

Why is it important for service providers to understand patterns of business activity (PBA)?

A. PBA are based on organizational roles and responsibilities
B. IT service providers CANNOT schedule changes until they understand PBA
C. Demand for the services delivered by service providers are directly influenced by PBA
D. Understanding PBA is the only way to enable accurate service level reporting

Answer: C

Question: 13

Which one of the following would NOT be defined as part of every process?

A. Roles
B. Inputs and outputs
C. Functions
D. Metrics

Answer: C

Question: 14

Which process is responsible for recording the current details, status, interfaces and dependencies of all services that are being run or being prepared to run in the live environment?

A. Service level management
B. Service catalogue management
C. Demand management
D. Service transition

Answer: B

Question: 15

A process owner has been identified with an ā€œIā€ in a RACI matrix. Which one of the following would be expected of them?

A. Be accountable for the outcome of an activity
B. Perform an activity
C. Be kept up-to-date on the progress of an activity
D. Manage an activity

Answer: C

Question: 16

Which of the following are objectives of service level management?
1: Defining, documenting and agreeing the level of FT services to be provided
2: Monitoring, measuring and reporting the actual level of services provided
3: Monitoring and improving customer satisfaction
4: Identifying possible future markets that the service provider could operate in

A. 1, 2 and 3 only
B. 1 and 2 only
C. 1, 2 and 4 only
D. All of the above

Answer: A

Question: 17

Which one of the following do technology metrics measure?

A. Components
B. Processes
C. The end-to-end service
D. Customer satisfaction

Answer: A

Question: 18

Which process includes business, service and component sub-processes?

A. Capacity management
B. Incident management
C. Service level management
D. Financial management

Answer: A

Question: 19

Which one of the following is NOT part of the service design stage of the service lifecycle?

A. Designing and maintaining all necessary service transition packages
B. Producing quality, secure and resilient designs for new or improved services
C. Taking service strategies and ensuring they are reflected in the service design processes and the service designs that are produced
D. Measuring the effectiveness and efficiency of service design and the supporting processes

Answer: A

Question: 20

What is the result of carrying out an activity, following a process or delivering an IT service known as?

A. Outcome
B. Incident
C. Change
D. Problem

Answer: A

Total Views: 131Word Count: 988See All articles From Author

Add Comment

Education Articles

1. Engaging In Yoga Can Help Fight Infections Better
Author: Gurukul The School

2. How Mid-day Meal Scheme Has A Positive Impact On Children
Author: Akshaya Patra

3. Know-how To Create Successful Career Planning?
Author: ritu singal

4. Spring Boot Online Training
Author: pranay

5. Why Should You Pursue An Executive Management Programme?
Author: krutikasharma30

6. All Questions Answered About Digital Marketing Executive Course At Itm University
Author: krutikasharma30

7. Main Reasons Why Bitcoin Improves Investment Portfolio Upside?
Author: Block chain council

8. How To Register For Clat 2020?
Author: BS Shanti

9. Choose The Best School For Kids
Author: Lucknow International Public School

10. Sap Training In Kolkata In Covid-19 Situation
Author: Dipanwita Sarkar

11. Sap Training In Mumbai During The Prevailing Covid-19 Situation
Author: Dipanwita Sarkar

12. How To Get Direct Admission In Rv College Of Engineering Through Management Quota?
Author: TAMCServices

13. Microsoft Crm Services For Your Business
Author: addendanalytics

14. Do You Want To Pursue Bca And Move On With The Trend?
Author: Samidha Harinna

15. Latest Free Cisco 350-901 Devcor Dumps Collection Pdf
Author: sharon Frank

Login To Account
Login Email:
Password:
Forgot Password?
New User?
Sign Up Newsletter
Email Address: