123ArticleOnline Logo
Welcome to 123ArticleOnline.com!
ALL >> Education >> View Article

P9050-005 Real Pdf Exam Material

Profile Picture
By Author: Kristi McLeod
Total Articles: 155
Comment this article
Facebook ShareTwitter ShareGoogle+ ShareTwitter Share

Question: 1

Many companies have very large groups of physical servers in a central location. Which of the following describes those large groups of servers?

A. IBM mainframes
B. Remote distributed processing
C. zBX
D. Server farms

Answer: D

Question: 2

Which of the following is the most common business application mainframe workload?

A. Batch and online transaction processing
B. Printing and distribution processing
C. Backup and archiving processing
D. Restoration and recovery processing

Answer: A

Question: 3

In addition to the z/OS and z/VM operating systems, which of the following operating systems run on IBM System z excluding zBX?

A. Windows, Linux on z, z/TPF
B. AIX, z/VSE, Linux on z
C. Windows, Linux on z, AIX
D. z/VSE, Linux on z, z/TPF

Answer: D

Question: 4

Which of the following describes the major difference between ...
... and FICON or ESCON channels?

A. ESCON channels are faster, FICON channels are slower
B. ESCON channels use hard copper connections, FICON channels use fibre connections
C. ESCON channels are more secure than FICON channels
D. FICON channels have higher capacity than ESCON channels

Answer: D

Question: 5

IBM mainframe offers specialty processors (zIIP, zAAP, SAP and IFL). Which of the following accurately describes a function of one of these specialty processors?

A. zAAP processors automatically turns off unnecessary computing components.
B. IFL is used by a Linux LPAR or Linux on z/VM
C. zIIP processors automatically run high priority jobs first
D. SAP processors are specially tuned to run the SAP application suite

Answer: B

Question: 6

Which of the following mainframe technologies requires a coupling facility?

A. CTC ring
B. Shared DASD
C. Parallel Sysplex
D. zAAP

Answer: C

Question: 7

Which of the following can identify a base software component?

A. Message format
B. Software update list
C. System log routing table descriptor
D. Three characters in message identifier

Answer: D

Question: 8

A system z architecture has two kinds of physical storage. There is central storage and auxiliary storage. Access to central storage is _________.

A. multi-synchronous
B. asychronous
C. synchronous
D. duplexed

Answer: C

Question: 9

The range of virtual addresses that z/OS can assign to a user or separately running program is called a(n) ___________ space.

A. Virtual
B. Physical
C. Address
D. Mapping

Answer: C

Question: 10

The subset of an address space’s pages in central storage at a given time is known as the ________.

A. Virtual set
B. Address set
C. Working set
D. Central set

Answer: C

Total Views: 488Word Count: 726See All articles From Author

Add Comment

Education Articles

1. What Should You Check Before Selecting A University In Jaipur?
Author: University of Technology

2. Phecc Far Course – First Aid Response Training In Ireland
Author: johnnytorrt

3. Generative Ai Courses Online With Industry Use Case Training
Author: golla kalyan

4. Why Choose A Bachelor Of Business Administration In It And Systems Management After 12th?
Author: Hetal Patel

5. Power Bi Training With Ai | Power Bi Classes Online
Author: Visualpath

6. Gen Ai Testing Online Training | Ai Testing Course Online
Author: Subahan

7. Large Language Model Operations Training | Llmops Course
Author: Visualpath

8. Osep Certification 2026: Pen-300 Exam, Cost, Requirements, Skills & Preparation Guide
Author: passyourcert net

9. Building A Data Analyst Investigation Around Hyderabad’s Water Supply Records
Author: Nirmal

10. Advanced Acne And Acne Scar Treatment In Banjara Hills, Hyderabad
Author: Maheswari

11. How To Choose The Right Specialisation In A 4-semester Mba Program
Author: Hetal Patel

12. Cia Certification 2026: Requirements, Cost, Exam Structure, Training & Preparation Guide
Author: nytcc

13. Affordable And Quality Education At The Best School In Pragathi Nagar
Author: Maheswari

14. Cement Additives: Improving Performance And Durability In Construction
Author: Ivar

15. Polymer Waterproofing Chemical: Enhancing Building Protection
Author: Ivar

Login To Account
Login Email:
Password:
Forgot Password?
New User?
Sign Up Newsletter
Email Address: