ALL >> Education >> View Article
Icgb Real Pdf Exam Material
Version: 8.0
Question: 1
The use of station warning lights, tool boards and jidohka devices in the application of Lean accomplish which of these principles?
A. Pilferage Minimization
B. Visual Factory
C. Management Awareness
D. Operator Attentiveness
Answer: B
Question: 2
A Lean Principle that addresses efficiency by the process worker is called ____________________?
A. Visual Factory
B. Supervising
C. Training
D. Standardizing
Answer: D
Question: 3
While management of a company must set the stage for all improvement efforts, which of these 5S’s is primarily driven by management?
A. Straighten
B. Sort
C. Shine
D. Sustain
Answer: D
Question: 4
As part of a Visual Factory plan __________ cards are created and utilized to identify areas in need of cleaning and organization.
A. Kanban
B. Kaizen
C. Poke-Yoke
D. WhoSai
...
... Answer: A
Question: 5
The use of Kanbans work best with pull systems for determining the timing of which products or services are produced.
A. True
B. False
Answer: A
Question: 6
When a Belt applies the practice of Poka-Yoke to a project challenge she is attempting to make certain the activity is _______________ .
A. Well documented
B. Removed from the line
C. Mistake proofed
D. Highly visible
Answer: C
Question: 7
The Lean Principle action in the 5S approach that deals with having those items needed regularly at hand and those items need less regularly stored out of the way is known as ___________.
A. Shining
B. Standardizing
C. Sustaining
D. Sorting
Answer: D
Question: 8
SPC on the outputs is more preferred than SPC on the inputs when implementing SPC for your process.
A. True
B. False
Answer: B
Question: 9
Significant variation in process performance is a consequence of several causes that can be classified using which of the terminologies shown. (Note: There are 2 correct answers).
A. Common
B. Random
C. Uneducated
D. Special
E. Vital
Answer: A,D
Question: 10
When it comes to Control one of the most effective means of eliminating defects is to _________________ .
A. Train personnel often and thoroughly
B. Keep a Six Sigma project going on the process at all times
C. Design defect prevention into the product
D. Have each process consist of no more than five steps
Answer: C
Question: 11
A periodic time frame can be used to arrange for Control Limit and Center Line calculations with good SPC implementation in a process.
A. True
B. False
Answer: A
Question: 12
The data on SPC charts are typically constructed such that they have the most recent data point on the right hand side.
A. True
B. False
Answer: A
Question: 13
Which statement(s) describe an undesirable situation when implementing SPC?
A. The lower Control Limit for the R chart is equal to zero
B. Attempt to use SPC for tracking transaction times at a warehouse
C. A process is in Statistical Control before implementation of SPC
D. The Control Limits are wider than the customer specification limits
Answer: D
Question: 14
If a process has Outliers which pair of charts is most preferable if subgroups will exist for the Continuous Data?
A. Individual—Moving Range
B. Xbar-R Charts
C. Xbar-S Charts
D. nP and P Charts
Answer: B
Question: 15
After a Belt has put data through the smoothing process which chart would be used to look for trends in the data?
A. Moving Average Chart
B. Multi-Vari Chart
C. X bar Chart
D. Pareto Chart
Answer: A
Question: 16
This output is what type of advanced Capability Analysis?
A. Continuous
B. Binomial
C. Poisson
D. Discreet
E. DPU
Answer: B
Add Comment
Education Articles
1. Best Ba Llb Coaching In Kolkata For Clat, Ailet, And Other Law Entrance ExamsAuthor: Amrita
2. Everything You Need To Know About The Europe Student Visa In 2026
Author: Nivesa EdTech
3. Medical Device Software Validation, Lab Equipment Calibration And Validation: Ensuring Accuracy, Compliance, And Quality
Author: skillbeesolutions
4. Computerized System Validation Services And E-learn Computer System Validation For Regulatory Compliance
Author: skillbeesolutions
5. Why A Certification On Pharmacovigilence Can Transform Your Healthcare Career?
Author: skillbeesolutions
6. Generative Ai Training Institute Hyderabad With Live Project
Author: gollakalyan
7. Australia Education Career Counselors: How An Australia Career Mentor For Students Helps You Choose The Right University And Career
Author: aaera
8. Master Salesforce Data Cloud Training | Online Course
Author: Vamsi Ulavapati
9. Sap Fiori Course | Sap Ui5 Fiori Training In Hyderabad
Author: naveen
10. Servicenow Training In Ameerpet | Servicenow Online Training
Author: Hari
11. Why Tcci Is The Best Hub For It Coaching In Ahmedabad
Author: TCCI - Tririd Computer Coaching Institute
12. Who Should Enroll In Oracle Fusion Hcm Training?
Author: Vicky
13. Claude Ai Training | Claude Ai Online Training
Author: Visualpath
14. Why Data Science Is Becoming A Recognized Skill For Future Careers
Author: Dhwani
15. Early Symptoms Of Heart Disease In Young Adults
Author: Gaurav






