123ArticleOnline Logo
Welcome to 123ArticleOnline.com!
ALL >> Computers >> View Article

Atentie Sporita La Cauciucuri Second Hand

Profile Picture
By Author: Clyde Morris
Total Articles: 2
Comment this article
Facebook ShareTwitter ShareGoogle+ ShareTwitter Share

La producerea de cauciucuri contribuie aproape doua sute de materii prime. Aceste materii prime sunt supuse unor combinatii si reactii chimice si fizice avand ca rezultat final producerea de cauciuc necesar realizarii unei anvelope. Producerea de cauciucuri se realizeaza de catre producatori in colaborare cu utilizatorii acestora.

Primul pas in producerea de cauciucuri este stabilirea tipului de vehicul pentru care va fi utilizata. Apoi functie de acest lucru pe calculator se realizeaza convertirea cerintelor vehicului in caracteristici pentru cauciucuri. Se produc apoi cauciucuri prototip care sunt testate ca sa se vada daca au performantele cerute de vehicul. Aceasta etapa in realizarea de cauciucuri necesita un timp mai mare de testare, verificari calitative. Dupa parcurgerea acestei etape se trece la comandarea de cauciucuri pentru echiparea vehicului.

Ca sa se produca cauciucuri pentru inceput se selecteaza diferite tipuri de cauciuc, rasini, negru de fum, pigmenti, bioxid de siliciu si alti aditivi care se combina in diferite proportii astfel incat sa se obtina caracteristicile solicitate. Combinarea acestor ...
... materii prime se realizeaza cu un malaxor special, realizandu-se o pasta de culoare neagra si de consistenta gumei de mestecat.

Tot procesul este supravegheat computerizat. Materialul rezultat este apoi format in parti componente a cauciucurilor (pereti laterali, benzi rulare, etc.). Dupa aceasta etapa incepe asamblarea cauciucurilor. In masina de produs cauciucuri prima data se toarna cauciucul interior, urmeaza carcasa apoi centurile, care cel mai des sunt realizate din otel si polyester. Acum se asigura la cauciucuri rezistenta, dar si flexibilitate, care asigura manevrabilitatea dorita in circulatie. Se monteaza apoi talonul, care este compus din doua inele din impletituri de sarma din otel imbracate in bronz.

Prin talon se asigura etanseitatea imbimarii la cauciucuri cu janta. Apoi se preseaza banda de rulare si peretii laterali, deasura breakerelor si carcasei. Rezulta cauciucuri necoapte care trebuiesc vulcanizate. Dupa plasarea cauciucului intr-o matrita, se umfla puternic pentru a lua forma necesara se incalzeste la o temperature de 150 grade Celsius, pe o perioada de 12-15 minute, realizandu-se vulcanizarea.

Acest timp de 12 - 15 minute, se foloseste pentru realizarea de cauciucuri pentru autovehicule usoare, pentru cele industriale vulcanizarea poate dura si o zi. Dupa ce anvelopa este vulcanizata se testeaza calitatea acesteia.

Acest procedeu implica inspectarea cu raze X, taierea pt cautarea de defectiuni sau verificate in circulatie pentru a stabili durabilitatea, tinuta la drum si consumul de carburant. In tot acest proces de realizare de cauciucuri se are in vedere ca acestea asigura legatura cu suprafata de rulare si ca de calitatea lor depinde franarea, tractiunea si virajul autovehiculelor.

Profilurile la cauciucuri actioneaza pentru indepartarea apei, dar in conditiile in care aceste profiluri sunt uzate ele nu isi ating scopul, iar apa se strange sub cauciucuri, avand ca rezultat pirderea aderentei la carosabil iar franarea si mentinerea sensului de mers sunt ineficiente.

Total Views: 54Word Count: 458See All articles From Author

Add Comment

Computers Articles

1. 4 Must Have Plugins For Magento Ecommerce Store Owners
Author: Maulik Shah

2. Csv To Mysql Data Conversion For The Business Requirements – Go Online
Author: dbload

3. Flawless Photo Management With Acdsee Photo Studio Home 2022
Author: Jamie Atkins

4. 4 Business Benefits Of Using A Helpdesk Ticketing System
Author: Maulik Shah

5. Top 5 Reasons To Buy Multi Head Filling Machine From A Reliable Supplier | Kamtech Uae
Author: Kamtech UAE

6. 5 Ways A Healthcare Help Desk Portal Helps The Healthcare Services
Author: Maulik Shah

7. A Step By Step Guide To Create Dapps On Solana Blockchain
Author: Jennifer

8. Developing Blockchain Games: A Journal About Crypto Games
Author: John

9. Get The Best Photo Editing App Around With Acdsee Photo Studio Ultimate
Author: Jamie Atkins

10. Benefits Of Finance System Software And Cloud Erp
Author: Techlene Software Solutions Pty. Ltd.

11. Create Engaging Film & Shareable Video With Luxea Video Editor
Author: Jamie Atkins

12. Blockchain Technology: A Revolution In Gaming World
Author: John

13. Buy The Best Incubator Monitoring System
Author: Chris Miller

14. 5 Best Practices To Manage A Ticketing System
Author: Maulik Shah

15. Artificial Intelligence And Human Behavior | Ciolook
Author: cio look

Login To Account
Login Email:
Password:
Forgot Password?
New User?
Sign Up Newsletter
Email Address: