123ArticleOnline Logo
Welcome to 123ArticleOnline.com!
ALL >> Automobiles >> View Article

Sistemul De Franare - Probleme, Cauze Si Solutii

Profile Picture
By Author: Razvan Jr
Total Articles: 36
Comment this article
Facebook ShareTwitter ShareGoogle+ ShareTwitter Share

Directia si sistemul de franare sunt cu siguranta cele mai importante componente ale unui autoturism asa ca acestea trebuie luate foarte in serios de catre orice posesor de masina.

Daca volanul masinii dumneavoastra incepe sa vibreze in momentul in care franati, asta se intampla cel mai probabil din cauza trepidatiilor franei, mai exact, franele tremura cand placuta atinge discul. Din cauza superincalzirii, discurile pot fi deformate si pot avea o grosime diferita in jurul circumferintei. Solutia imediata este sa va duceti cu masina la un service unde mecanicul va masura grosimea discului in jurul intregii circumferinte. Daca se descopera ca discul are grosime variabila, atunci trebuie schimbate ambele de pe punte. Este de recomandat sa se schimbe atat discurile cat si placutele, in acelasi timp, pentru a avea o putere de franare maxima.

Zgomotul de la frane este o alta problema cu care va puteti infrunta. Acesta se datoreaza uzurii placutelor, iar placa de baza a acestora (sau senzorul de uzura) sa frece direct pe discul de frana. Un alt motiv ar putea fi placuta amortizoare care poate fi deteriorata sau chiar ...
... sa lipseasca. Nu in ultimul rand, exista posibilitatea ca etrierul sa se blocheze, cauzand astfel un zgomot de frecare sau un scartait. Solutia cea mai sigura este inlocuirea placutelor de franta, cat si a discurilor, daca acestea sunt deteriorate. De asemenea, si etrierul trebuie reparat pentru a scapa de zgomot.

O alta problema poate apara atunci cand masina trage intr-o parte sau alta in momentul in care apasati pedala de frana a masinii dumneavoastra. Atentie, a nu se confunda cu situatia in care rotile sunt aliniate gresit, pentru ca atunci masina trage intotdeauna intr-o singura parte. Revenind, acest lucru se intampla din cauza faptului ca placutele de frana au fost contaminate cu vaselina sau ulei, astfel, franarea fiind ineficienta pe o parte. Un alt motiv poate fi si blocarea etrierului, astfel, placutele de frana de pe o parte nu pot frana eficient. Pentru a rezolva aceasta problema, trebuie verificate placutele de frana si inlocuite in cazul in care este nevoie. Atentie, se inlocuiesc intotdeauna pe ambele parti. De asemenea, se verifica cu atentie si functionarea corecta a etrierului, si daca este necesar, se fac reparatiile de rigoare.

Daca sunteti nevoiti sa apasati foarte mult in jos pedala de frana pentru a obtine decelerarea, asta se intampla din cauza ca sabotii de frana sunt reglati gresit - asta in cazul in care masina dumneavoastra are un sistem cu tambur de frana. Un alt posibil motiv este existenta unor scurgeri de lichid de frana sau acesta este degradat. De asemenea, furtunul de frana poate prezenta umflaturi sau scurgeri, iar senzorul sau supapa repartitorului de sarcina la franare s-a blocat.

Aceasta problema se poate rezolva astfel: in primul rand, se verifica starea sabotilor de frana. Apoi, se verifica starea lichidului de frana, se purjeaza sistemul si se adauga lichid de frana nou. De asemenea, se verifica cu atentie etanseitatea pompei de frana si a cilindrilor receptori si daca este necesar, se inlocuiesc. Daca furtunurile de frana prezinta fie umflaturi, fie scurgeri, atunci acestea trebuiesc inlocuite imediat.

Dupa cum puteti vedea, pot aparea destul de multe probleme la sistemul de franare al oricarei masini, de aceea este bine ca din cand in cand sa faceti o simpla verificare a discurilor, placutelor si a restului de componente care alcatuiesc ansamblul sistemul de franare, foarte important pentru siguranta dumneavoastra in trafic.

About Author: Doresti sa iti vinzi masina sau sa iti cumperi una noua ? Vanzari Auto Romania e un portal gratuit de vanzari auto noi, cat si second hand. Vizitati-ne la la urmatoarea adresa: www.vanzariautoromania.ro .

Total Views: 261Word Count: 598See All articles From Author

Add Comment

Automobiles Articles

1. Pp Compound: Sustainable Solutions For Packaging Industry
Author: Suryamasterbatches

2. Cash For Cars Canberra
Author: hadi

3. Exploring Skip Services For Recycling
Author: Davyn

4. Advancing Waste Logistics: The Role Of Tipper Services
Author: Davyn

5. Ceramic Coating In Madurai
Author: seoexecutive

6. Maximize Your Garage Potential: Introducing Interequip's Diagnostic Scanner And Car Hoist Solutions
Author: interequip

7. Unlocking The Versatility Of Compact Folding Bikes: Your Ultimate Guide
Author: thomasjamoe

8. How To Jumpstart A Car: A Step-by-step Guide
Author: Steve Brown

9. 175/65 R14 Ceat Milaze X3
Author: 175/65 R14 CEAT Milaze X3

10. Are You Looking For Best Manlift Crane Services In Chennai?
Author: divyaraj

11. Drone Testing Laboratories' Essential Role In Navigating The Skies
Author: URS Labs

12. How Long Can I Drive On Grinding Brakes?
Author: Daniel Gibson

13. Inchirierile Auto Solutii Rapide De Transport
Author: Razvan

14. Ford F-250 Owner's Repair Guide: Step-by-step Instructions For Common Maintenance And Repairs
Author: Jack

15. Premium Taxis Available To Reach Your Hotel From The Airport
Author: Elijah Peters

Login To Account
Login Email:
Password:
Forgot Password?
New User?
Sign Up Newsletter
Email Address: