123ArticleOnline Logo
Welcome to 123ArticleOnline.com!
ALL >> Web-Hosting >> View Article

Fordeler Med En Virtuell Privat Server (vps)

Profile Picture
By Author: Rich1flear
Total Articles: 10
Comment this article
Facebook ShareTwitter ShareGoogle+ ShareTwitter Share

En virtuell privat server (VPS) er en del av en fysisk server som er delt opp i mange små VPS’er. Ofte har man en kraftig server i bunn, med mye RAM og CPU, og dette blir fordelt mellom de virtuelle serverne. En virtuell server vil gi deg økt sikkerthet – du vil bli fullstendig isolert fra andre brukere på systemet. Dette står i kontrast til en typisk ‘delt serverløsning’hvor flere brukere deler samme server, som åpner for potensielle konflikter og sikkerhetsproblemer. Hvis en annen bruker sin webside har problemer, kan dette ofte gå utover ytelsen til de andre på samme delte server.

Dette problemet er løst når man velger en vps, ettersom man har en hel virtuell server alene. Dette er en måte å få nesten de samme fordelene som en dedikert server, men til en brøkdel av prisen.Med en virtuell server vil du få økt fleksibilitet, ettersom en virtuell server er som å ha din egen dedikerte server. Dette betyr at du kan installere hva som helst på den uten å tenke på at det kan påvirke andre brukere (eller at de påvirker deg). Dette gir deg muligheten til ...
... å installere f.eks komplekse web applikasjoner og konfigurere de nøyaktig slik du ønsker.

Normalt vil det være svært kostbart og stille store krav til vedlikehold av maskinvare på en dedikert server, men med en VPS vil dette være like enkelt som å trykke på en knapp for å oppgradere RAM/CPU eller diskplass. Som oftest når du kjøper (leier) en virtuell server kommer den ferdig installert med ditt valgte operativsystem og den er klar til å bli tatt i bruk umiddelbart. Selvom tilbyderen din oppgraderer den fysiske maskinen din virtuelle maskin ligger på, vil ikke dette kreve at du gjør noen endringer eller påvirke deg på noe vis.

Dette er typisk problematisk på delte serverløsninger hvor en tilbyder oppgraderer serveren og gjør at du må foreta endringer på din webside for at den fortsatt skal fungere. Noe av det viktigste på en server er sikkerhet. En stor fordel med en nettsky er at man har full kontroll over sin egen server. Normalt er det fra tilbyderen sin side lagt inn et sett med brannmurregler som er bra nok for de fleste, men ønsker du mer finjusterte regler, har du full mulighet til å gjøre dette akkurat slik du ønsker.

Dette gjør at du kan sperre ut alt annet enn akkurat det du ønsker å åpne for, og på den måten minimere sjansen for angrep betraktelig. Dette står i sterk kontrast til en del løsning hvor det er enkelte på en server som krever at port X må åpnes for at applikasjonen deres skal virke, og da vil også port X våre åpen mot din webside/applikasjon. Dette er en svært ugunstig situasjon. Hvis du vurderer å gå for en egen server vil det helt klart være en fordel å velge en VPS. Fleksibiliteten man får og kostnaden sammenlignet med en dedikert server gjør dette til et klart valg.

Total Views: 131Word Count: 500See All articles From Author

Add Comment

Web Hosting Articles

1. What Is Deluxe Linux Hosting With Cpanel Raisinghost
Author: Raising Host

2. Top Advantages Of Cloud Services Afghanistan
Author: Aswain Medha

3. Ecommerce Shopping Cart Solutions Vs Custom Ecommerce Development
Author: Jigyasa

4. Tips To Get Reliable Web Hosting In Afghanistan For Launching A Website
Author: Aswain Medha

5. Some Useful Techniques To Reveal Top Rated Web Hosting Companies Online
Author: Aswain Medha

6. Cloud Migration Companies In Pune
Author: Cloud IBN

7. What Is Wordpress (wp) Mean?
Author: Aviva

8. What Is Shared Hosting?
Author: Edward Watts

9. Best Website Hosting Services To Host Your Website
Author: Rosario Berry

10. How Much You Need To Expect You'll Pay For A Good Interserver Domain Coupon
Author: Ratul Roy

11. Data Center Infrastructure Management (dcim) Market - Growth, Trends, Covid-19 Impact, And Forecasts (2021 - 2026)
Author: Poojan Dogra

12. Security Printing Market - Growth, Trends, Covid-19 Impact, And Forecasts (2021 - 2026)
Author: Poojan Dogra

13. Bluehost Review: Is It The Best Host?
Author: Karthik Chandra

14. What Is Linux Reseller Hosting?
Author: Raising Host

15. Comparison Between Matrix Mlm, Binary Mlm And Unilevel Mlm Plan
Author: Elite MLM Software

Login To Account
Login Email:
Password:
Sign Up Newsletter
Email Address: