123ArticleOnline Logo
Welcome to 123ArticleOnline.com!
ALL >> Business >> View Article

Νέα Κύπρος - Αρνητικά δεδομένα αναφορικά με τη νεανική παραβατικότητα

Profile Picture
By Author: Anthi Ermogenous
Total Articles: 2
Comment this article
Facebook ShareTwitter ShareGoogle+ ShareTwitter Share

Τα νέα από τη Λεμεσό όσον αφορά την νεανική παραβατικότητα δεν είναι καλά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Limassol Today, το βράδυ της Δευτέρας ομάδα ατόμων εισήλθε παράνομα σε Γυμνάσιο στη Λεμεσό, και αφού μάζεψε ελαστικά τα τοποθέτησε στο γήπεδο του σχολείου και έβαλε φωτιά. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αποτελεί είδηση για τα αθλητικά στην Κύπρο, συγκεκριμένα στην Λεμεσό, που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, όπου έγιναν βανδαλισμοί σε αρκετά σχολεία την τελευταία περίοδο.

Για το περιστατικό πιο πάνω περιστατικό έχει ενημερωθεί η Αστυνομία, η οποία και διεξάγει έρευνες για εντοπισμό των νεαρών. Τα περιστατικά βανδαλισμού ...
... στην Λεμεσό το τελευταίο διάστημα είναι απανωτά με τα σχολεία να μένουν στο έλεος ατόμων που θέλουν να βγάλουν τα απωθημένα τους και να καταστρέφουν όχι μόνο σχολεία αλλά και άλλα δημόσια κτήρια στη πόλη. Από την άλλη ένα σοβαρό πρόβλημα είναι ευρύτερα η νεανική παραβατικότητα που εμφανίζεται πλέον καθημερινά σχεδόν όχι μόνο στην Λεμεσό, αλλά ευρύτερα σε όλες τις επαρχίες, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσιμων ποδοσφαιρικών αγώνων. Μετά τον τελικό ανάμεσα σε ΑΕΛ και Ομόνοια έγιναν νέοι τραυματισμοί, ενώ φαίνεται ότι το ποδόσφαιρο στη Κύπρο τείνει να εξελιχθεί σε αιτία πολέμου…

Το ποδόσφαιρο στους… τοίχους

Ποδοσφαιρικά συνθήματα, με αφορμή τον τελικό κυπέλου ανάμεσα σε ΑΕΛ και Ομόνοια, γράφτηκαν από αγνώστους στους τοίχους του Ε' Δημοτικού σχολείου Αγίου Ιωάννη στη Λεμεσό την περασμένη εβδομάδα. Δεν είναι δυνατόν ένα ολόκληρο σχολείο να θέλει βάψιμο επειδή έχουμε τελικό κυπέλου στο ποδόσφαιρο, υπέδειξε ο κ. Έλληνας, πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, σημειώνοντας ότι οι δράστες δεν άφησαν κανέναν εξωτερικό χώρο που να μην έγραψαν συνθήματα.

«Αυτό που ενοχλεί και προβληματίζει, είναι γιατί συνδέουμε το ποδόσφαιρο με τους σχολικούς χώρους και γίνονται αυτοί οι βανδαλισμοί», συνέχισε, ενώ έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη κατάσταση σε μερικά σχολεία, που θεωρούνται, όπως είπε, «υψηλού κινδύνου».

Η αποκατάσταση θα κοστίσει αρκετές χιλιάδες ευρώ, εξήγησε ο κ. Έλληνας και σημείωσε πως, εάν επιβεβαιωθούν οι υποψίες που υπάρχουν για συγκεκριμένους μαθητές, ενδεχομένως να ζητηθεί από τους ίδιους τους γονείς να καλύψουν το κόστος.

Χρειάζεται και απαιτούμε μόνιμη φρούρηση αυτών των σχολείων υψηλού κινδύνου, από τις 15:00 μέχρι τις πρωινές ώρες, τόνισε ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού.

Συλλήψεις και ανακρίσεις

Να σημειωθεί επίσης ότι τις προηγούμενες ημέρες, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη νεαρών έξω από σχολείο στη Λεμεσό, όταν περίοικοι της περιοχής προέβησαν σε παράπονα για οχλαγωγία μέρα - μεσημέρι. Συγκεκριμένα οι νεαροί που οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό αρνήθηκαν κάθε ανάμιξη και αφού ανακρίθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η πολιτεία από τη πλευρά της προτίθεται να προχωρήσει στην εγκατάσταση κλειστών κυκλωμάτων ασφαλείας αλλά και φρούρησης των σχολικών μονάδων. Το θέμα, μάλιστα, τέθηκε προσφάτως ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής.

Ενδεικτικό της ανεξέλεγκτης κατάστασης που επικρατεί ανά το παγκύπριο είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που παρέθεσε η Αστυνομία Κύπρου, από την 1 Ιανουαρίου 2022 έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 250 βανδαλισμοί, κυρίως σε περιόδους που οι σχολικές μονάδες δε λειτουργούν. Οι περισσότεροι βανδαλισμοί καταγράφονται κατά τη περίοδο του Πάσχα και κυρίως το βράδυ της Ανάστασης, όπου σε κάθε σχολείο, εκατοντάδες νεαροί μαζεύονται και ανάβουν λαμπρατζιές, αλλά ταυτόχρονα προχωρούν σε σειρά βανδαλισμών με τα σπασμένα να τα χρεώνεται στο τέλος το εκάστοτε σχολείο και οι συνδέσμοι γονέων.

Ενημερωθείτε άμεσα για τα τελευταία νέα στην Κύπρο από τους καλύτερους ρεπόρτερ παγκύπρια, αποκλειστικά στο Limassol Today. Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε καθημερινά τις εξελίξεις στο νησί και στην αγαπημένη μας πόλη. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας στο: https://limassoltoday.com.cy/

Total Views: 55Word Count: 548See All articles From Author

Add Comment

Business Articles

1. Revolutionizing Agriculture Nova Zyme And Gram Flowering - Kay Bee Bio
Author: Kay Bee Bio

2. How Coils Function In Heat Exchangers And Their Importance In Industrial Applications
Author: Pearl Shims

3. Psychic Elizabeth Asks: Are You Always Depressed?
Author: Pearline Saranealis

4. Report From The Psychic Detective: Situation Closed
Author: Madison Easter

5. The Psychic Investigations - Black Dog
Author: Alvaro Jonathan

6. Gifted Psychic Readings - Question No Much More About Your Future
Author: Sherrill Thacker

7. Love Psychic Readings: The Difference Between Flames And Soul Mates
Author: Peggy Moreland

8. Find A Real Psychic - My Favorite Technique For Discovering Psychic's Who Are Legit
Author: Thurman Mckinney

9. Tips For Choosing The Very Best Tarot Reader
Author: Melodee Clemmer

10. Celebrity Psychics - My Individual Experience With A Well-known Medium (not Recommended)
Author: Sophia Lombardo

11. Free On-line Tarot Card Studying
Author: Clayton Costantino

12. Why You Don't Want A Totally Free Psychic Studying!
Author: Adam Hutchens

13. Epoxy Flooring Dealers In Hyderabad: Enhancing Spaces With Expertise
Author: tremixconstructions

14. Psychic Medium - Three Tidbits That You Can Take
Author: Renaldo Gwin

15. Your Psychic Relationships
Author: Mae Bonwick

Login To Account
Login Email:
Password:
Forgot Password?
New User?
Sign Up Newsletter
Email Address: