ALL >> Education >> View Article
Top Servicenow Interview Questions
Q1: What Do You Mean By ServiceNow? (Alternatively, What Is ServiceNow ?)
Ans: ServiceNow is an ITSM tool (IT Service Management) based on the cloud. It gives a single record system for operations, business management, and IT services. All the aspects of an organization’s IT services live in the ServiceNow ecosystem. You get the total view of the system’s resources and services.
Q2: What Do You Mean By An Application In ServiceNow?
Ans: An application in ServiceNow represents a packaged solution to manage business tasks and deliver services. In simple terms, it is a collection of modules that gives information about those modules.
Q3: What Is LDAP? What Is The Application Of LDAP?
Ans: LDAP stands for Light Weight Directory Access Protocol. We use it for user authentication and user data population. ServiceNow integrates with the LDAP directory to enhance the user login process and automate user creation and role assignment.
Q4: What Is CMDB?
Ans: CMDB is an abbreviation for Configuration Management Database and is a repository. We use it as a data warehouse for IT installations. ...
... CMDB holds data related to IT asset collections and the descriptive relationships between those assets.
Interested to know more about Servicenow Interview Question?Join ITcanvass!
For more information:https://itcanvass.com/blogs/servicenow-interview-questions
Q7: What Do You Mean By CMDB Baseline?
Ans: CMDB baseline gives you capabilities that allow you to understand and control the changes made to your configuration items in the CMDB. It enables you to create snapshots of configuration items, which are called baselines. You can create multiple baselines as the system will track changes per baseline. Also, you can associate a configuration item with a task.
Q8: How Do You Enable (Or Disable) An Application In ServiceNow?
Ans: To enable (or disable) an application in ServiceNow, you’d have to go to the “Application Menus” module. Then, you would have to open the required application. If you want to enable the application, you can set the value for active as ‘true,’ and if you want to disable the application, you can select the value for active as ‘false’.
Q9: What Does ACL Stand For? What Is It?
Ans: ACL stands for Access Control List. It allows you to control what data users get access to and how they can access the same. ACL rules require users to meet individual requirements to gain access to specific data.
Q10: What Do You Mean By A View?
Ans: View specifies the field arrangement on a list or a form. You can select multiple views for a single form according to the user’s requirements or preferences.
Q11: What Is Coalesce?
Ans: Coalesce is a field’s property you can use in transform map field mapping. By coalescing on a field, you can use that field as a unique key. If you find a match with the coalesce field, the current record will update with newly imported information. However, if you don’t see a match, then a new record will get inserted into the database.
Q12: What Is Impersonating A User? Is It Beneficial, If So, How?
Ans: Impersonating a user allows the administrator to sign in to the system as a different user. This gives the administrator access to the modules and menus that the user had access to. Note that ServiceNow records the administrator’s activities when they are impersonating another user.
This feature is quite beneficial as it enables testing. By using this feature, you can test the solution without logging out from your session. Without the impersonate a user feature, you would have to log out from your session and log in with that user’s credentials for testing.
Q13: What Do You Mean By A Data Policy?
Ans: Data policies allow you to enforce data consistency through mandatory and read-only states. They are quite similar to UI policies. The only difference between the two is that UI policies only apply to the data entered on forms through standard browsers. On the other hand, data policies can apply rules to all the entered data, such as data entered through web services, import sets, mobile UI, or email.
Add Comment
Education Articles
1. Best Ba Llb Coaching In Kolkata For Clat, Ailet, And Other Law Entrance ExamsAuthor: Amrita
2. Everything You Need To Know About The Europe Student Visa In 2026
Author: Nivesa EdTech
3. Medical Device Software Validation, Lab Equipment Calibration And Validation: Ensuring Accuracy, Compliance, And Quality
Author: skillbeesolutions
4. Computerized System Validation Services And E-learn Computer System Validation For Regulatory Compliance
Author: skillbeesolutions
5. Why A Certification On Pharmacovigilence Can Transform Your Healthcare Career?
Author: skillbeesolutions
6. Generative Ai Training Institute Hyderabad With Live Project
Author: gollakalyan
7. Australia Education Career Counselors: How An Australia Career Mentor For Students Helps You Choose The Right University And Career
Author: aaera
8. Master Salesforce Data Cloud Training | Online Course
Author: Vamsi Ulavapati
9. Sap Fiori Course | Sap Ui5 Fiori Training In Hyderabad
Author: naveen
10. Servicenow Training In Ameerpet | Servicenow Online Training
Author: Hari
11. Why Tcci Is The Best Hub For It Coaching In Ahmedabad
Author: TCCI - Tririd Computer Coaching Institute
12. Who Should Enroll In Oracle Fusion Hcm Training?
Author: Vicky
13. Claude Ai Training | Claude Ai Online Training
Author: Visualpath
14. Why Data Science Is Becoming A Recognized Skill For Future Careers
Author: Dhwani
15. Early Symptoms Of Heart Disease In Young Adults
Author: Gaurav






