123ArticleOnline Logo
Welcome to 123ArticleOnline.com!
ALL >> General >> View Article

Cateva Lucruri Pe Care Nu Le Stiai Despre Masina De Brodat Si Ata De Brodat

Profile Picture
By Author: Jane Edison
Total Articles: 76
Comment this article
Facebook ShareTwitter ShareGoogle+ ShareTwitter Share

Dar odata cu trecerea timpului si a evolutiei tehnologice a aparut masina de brodat si astfel s-a putut trece la urmatoarea etapa si anume industrializarea broderiilor. Dar, fie manuala fie computerizata, broderia nu ar fi putut exista daca nu ar fi fost ata de brodat.

Cum a Evoluat Masina de Brodat

Istoria masinii de brodat este legata de cea a masinii de cusut. Prima masina de brodat https://vaella.ro/masini-brodat-casnice-profesionale a fost defapt o masina de cusut cu ajutorul careia s-a realizat primul model. Pana atunci broderiile erau lucrate manual si durau destul de mult de facut, in functie de dimensiunile dorite si de complexitatea modelului. Odata cu acest prim model realizat cu ajutorul unei masini de cusut, timpul de lucru a scazut semnificativ. Astfel a aparut broderia mecanizata.

Dar aceasta broderie mecanizata nu a putut raspunde tuturor cerintelor din piata si mai mult decat atat nu a putut tine pasul cu progresul tehnologic. Modelele ce puteau fi realizate astfel, desi mult mai ample decat cele lucrate manual, erau limitate si era nevoie de multe ori de interventia operatorului pentru ...
... a schimba ata sau pentru a remedia vreo abatere. Desi a revolutionat industria textila, a fost nevoie de un alt avans tehnologic pentru a putea tine pasul cu nevoile omului modern.

Ca in multe alte industrii, dupa mecanizare si automatizare, a urmat computerizarea. Broderia computerizata a luat nastere odata cu masinile speciale de brodat care puteau stoca modele ce mai tarziu le transferau pe suprafete textile. Acest lucru a putut creste volumul de productie a atelierelor si a scazut timpul necesar executiei, facilitand accesul la astfel de produse mai multor oameni.

Cum Alegem Ata de Brodat

Ata de brodat https://vaella.ro/ate-de-brodat/ este una speciala care trebuie aleasa cu grija in functie de materialul suport si de efectul dorit. Desi ata obisnuita, din bumbac, poate fi folosita la brodat, atele speciale sunt fabricate din vascoza, acrylic sau polyester. De asemenea, ata de brodat se poate vopsi sau nuanta in diverse culori fiind folosita pentru a produce efecte spectaculoase.

Tipul de ata folosit la brodat se alege atat in functie de efectul dorit cat si de materialul suport. De aceea pentru haine care ating pielea se va folosi o ata din vascoza deoarece aceasta este mai fina la atingere si nu irita pielea. Astfel de ata se mai poate folosi pentru articole de lux sau pentru modele care se executa pe suprafete textile foarte subtiri.

Pentru broderii care se vor aplica pe exteriorul hainelor se recomanda folosirea unei ate sintetice, rezistente la expunerea la raze ultraviolet si de asemenea la solutii de curatare. Astfel de ata, precum cea de polyester, se foloseste pe exteriorul gecilor sau a echipamentelor de protectie.

Cum Aleg o Masina Computerizata de Brodat Buna

In functie de nevoile pe care le ai, exista o gama foarte larga de produse disponibila pe piata. Momentan, cele mai multe companii de renume in domeniul masinilor de brodat industrial sunt din Japonia, acestea fiind recunoscute pentru fiabilitatea lor. Pentru cei care doresc sa achizitioneze o astfel de masina, fie doar pentru hobby fie profesionala, iata cateva criterii de care ar trebui sa tineti cont:
1. Sa stiti exact la ce o veti folosi. Cu o masina de brodat de mici dimensiuni nu se poate face industrie iar o masina profesionala cumparata doar pentru decoratiuni mici pe haine nu se justifica.
2. Sa stiti cum sa o folositi. Desi poate parea banal, multi oameni cumpara echipamente fara a stii cum se folosesc exact. Desi vin insotite de un manual acesta s-ar putea sa nu fie intotdeauna de ajuns. Internetul va poate ajuta mult in cazul acesta oferindu-va foarte multe imformatii suplimentare si tutoriale.
3. Sa stiti de ce consumabile si accesorii aveti nevoie si de unde le puteti cumpara. Desi dealerii autorizati de obicei sunt si furnizori de accesorii, piese de schimb, consumabile etc. este bine de stiut ce alte optiuni aveti. De asemenea este indicat sa nu faceti rabat de la calitate numai de dragul pretului mai mic. De foarte multe ori un pret mai mic s-a dovedit a insemna si calitate mai slaba.
4. Sa fiti creativi. Broderia este, inainte de toate, o arta. Arta nu se poate naste decat din creativitate si din dorinta de a inova.

Total Views: 81Word Count: 694See All articles From Author

Add Comment

General Articles

1. 5 Tips To Keep Your Dog Healthy And Happy
Author: Reebcca Siggers

2. Is Your Air Conditioning Leaking Water Inside Your Home? Here's Why And What You Can Do About It
Author: Heating and Air Conditioning Ashford

3. Prestige Great Acres Plotted Development Project
Author: Prestige Group

4. Benefits Of A Voip Service Attained From The Business Voip Providers
Author: Josie Ryan

5. 5 Ways Stand Up Paddle Boarding Is Good For Your Mental Health
Author: London Watersports

6. Amazon Fire Tv Stick Review: Is It The Perfect Tv Dongle?
Author: elina john

7. When Is The Right Time To Switch To A Cloud Call Center Solution?
Author: mike

8. How To Get Money Off Cash App Without Card/ Without Qr Code?
Author: james smith

9. How Pandemic Created A Boom For The Mobile App Industry?
Author: sataware tech

10. Alienware M15 Ryzen Edition R5 (2021) Review
Author: elina john

11. 6 Benefits That Make Electric Bike A Smart Investment
Author: thomasjamoe

12. Important Reasons Why Sport Shooters And Active Hunters Should Investing In Custom Fit Hearing Protection
Author: Electronic Shooters Protection

13. When And Why Should You Change Your Erp System?
Author: FACTS Computer Software House LLC

14. Covid-19 Impact On Human Papillomavirus Infection Drug Market Analyzed With Trends And Opportunities By 2028
Author: kalyani deshmukh

15. Guided Wave Radar Level Meter Market Size, In-depth Analysis Report And Global Forecast To 2028
Author: kalyani deshmukh

Login To Account
Login Email:
Password:
Forgot Password?
New User?
Sign Up Newsletter
Email Address: