123ArticleOnline Logo
Welcome to 123ArticleOnline.com!
ALL >> General >> View Article

Cateva Lucruri Pe Care Nu Le Stiai Despre Masina De Brodat Si Ata De Brodat

Profile Picture
By Author: Jane Edison
Total Articles: 79
Comment this article
Facebook ShareTwitter ShareGoogle+ ShareTwitter Share

Dar odata cu trecerea timpului si a evolutiei tehnologice a aparut masina de brodat si astfel s-a putut trece la urmatoarea etapa si anume industrializarea broderiilor. Dar, fie manuala fie computerizata, broderia nu ar fi putut exista daca nu ar fi fost ata de brodat.

Cum a Evoluat Masina de Brodat

Istoria masinii de brodat este legata de cea a masinii de cusut. Prima masina de brodat https://vaella.ro/masini-brodat-casnice-profesionale a fost defapt o masina de cusut cu ajutorul careia s-a realizat primul model. Pana atunci broderiile erau lucrate manual si durau destul de mult de facut, in functie de dimensiunile dorite si de complexitatea modelului. Odata cu acest prim model realizat cu ajutorul unei masini de cusut, timpul de lucru a scazut semnificativ. Astfel a aparut broderia mecanizata.

Dar aceasta broderie mecanizata nu a putut raspunde tuturor cerintelor din piata si mai mult decat atat nu a putut tine pasul cu progresul tehnologic. Modelele ce puteau fi realizate astfel, desi mult mai ample decat cele lucrate manual, erau limitate si era nevoie de multe ori de interventia operatorului pentru ...
... a schimba ata sau pentru a remedia vreo abatere. Desi a revolutionat industria textila, a fost nevoie de un alt avans tehnologic pentru a putea tine pasul cu nevoile omului modern.

Ca in multe alte industrii, dupa mecanizare si automatizare, a urmat computerizarea. Broderia computerizata a luat nastere odata cu masinile speciale de brodat care puteau stoca modele ce mai tarziu le transferau pe suprafete textile. Acest lucru a putut creste volumul de productie a atelierelor si a scazut timpul necesar executiei, facilitand accesul la astfel de produse mai multor oameni.

Cum Alegem Ata de Brodat

Ata de brodat https://vaella.ro/ate-de-brodat/ este una speciala care trebuie aleasa cu grija in functie de materialul suport si de efectul dorit. Desi ata obisnuita, din bumbac, poate fi folosita la brodat, atele speciale sunt fabricate din vascoza, acrylic sau polyester. De asemenea, ata de brodat se poate vopsi sau nuanta in diverse culori fiind folosita pentru a produce efecte spectaculoase.

Tipul de ata folosit la brodat se alege atat in functie de efectul dorit cat si de materialul suport. De aceea pentru haine care ating pielea se va folosi o ata din vascoza deoarece aceasta este mai fina la atingere si nu irita pielea. Astfel de ata se mai poate folosi pentru articole de lux sau pentru modele care se executa pe suprafete textile foarte subtiri.

Pentru broderii care se vor aplica pe exteriorul hainelor se recomanda folosirea unei ate sintetice, rezistente la expunerea la raze ultraviolet si de asemenea la solutii de curatare. Astfel de ata, precum cea de polyester, se foloseste pe exteriorul gecilor sau a echipamentelor de protectie.

Cum Aleg o Masina Computerizata de Brodat Buna

In functie de nevoile pe care le ai, exista o gama foarte larga de produse disponibila pe piata. Momentan, cele mai multe companii de renume in domeniul masinilor de brodat industrial sunt din Japonia, acestea fiind recunoscute pentru fiabilitatea lor. Pentru cei care doresc sa achizitioneze o astfel de masina, fie doar pentru hobby fie profesionala, iata cateva criterii de care ar trebui sa tineti cont:
1. Sa stiti exact la ce o veti folosi. Cu o masina de brodat de mici dimensiuni nu se poate face industrie iar o masina profesionala cumparata doar pentru decoratiuni mici pe haine nu se justifica.
2. Sa stiti cum sa o folositi. Desi poate parea banal, multi oameni cumpara echipamente fara a stii cum se folosesc exact. Desi vin insotite de un manual acesta s-ar putea sa nu fie intotdeauna de ajuns. Internetul va poate ajuta mult in cazul acesta oferindu-va foarte multe imformatii suplimentare si tutoriale.
3. Sa stiti de ce consumabile si accesorii aveti nevoie si de unde le puteti cumpara. Desi dealerii autorizati de obicei sunt si furnizori de accesorii, piese de schimb, consumabile etc. este bine de stiut ce alte optiuni aveti. De asemenea este indicat sa nu faceti rabat de la calitate numai de dragul pretului mai mic. De foarte multe ori un pret mai mic s-a dovedit a insemna si calitate mai slaba.
4. Sa fiti creativi. Broderia este, inainte de toate, o arta. Arta nu se poate naste decat din creativitate si din dorinta de a inova.

Total Views: 163Word Count: 694See All articles From Author

Add Comment

General Articles

1. Fruit Dryer Dries Out The Fruit From Inside And Out!
Author: DYNAMIC DRYERS INTERNATIONAL

2. Everything You Must Learn About The World Class Leather Backpack For Men
Author: Cultcart

3. Digital Promoting Tips By Best Digital Marketing Company In Bangalore Imsolutions
Author: IMSolutions

4. Everything You Must Learn About The World-class Jim Corbett National Park Safari Packages
Author: Corbettjungletour

5. Why Should Someone Try The Top Benefits And Advantages Of The Nft Application Development Services?
Author: Codes For Tomorrow

6. A Guide To Choose The Best Uv Fused Quartz Cuvettes
Author: Alpha Nanotech

7. What Are Uv Fused Quartz Cuvettes?
Author: Alpha Nanotech

8. 3 Reasons To Choose A Prosthodontist
Author: Vincent Mariano

9. Pick A Wallpaper Pattern Or Style That You Like
Author: pixemix

10. Get The Best Quality Travel Agents Email List From Infoglobaldata
Author: Shawn Leane

11. Structural Health Monitoring Market Growth, Development And Demand Forecast Report 2030
Author: leeb57555

12. Avocado Good Health Advantages For Men's Wellbeing
Author: devilleo

13. Payroll Services
Author: Lekhakar

14. Why Pacific World School Is The Better Choice Than Any Other Schools In Noida?
Author: Rohit Kumar

15. The Difference Between Signature Home Design And Comfort Home Design
Author: Sarah Verheyen

Login To Account
Login Email:
Password:
Forgot Password?
New User?
Sign Up Newsletter
Email Address: