123ArticleOnline Logo
Welcome to 123ArticleOnline.com!
ALL >> Search-Engine-Optimization >> View Article

Seo- Arama Motoru Optimizasyonu

Profile Picture
By Author: Terapi Tasarım
Total Articles: 1
Comment this article
Facebook ShareTwitter ShareGoogle+ ShareTwitter Share

SEO NEDIR?

SEO ingilizcede Search Engine Optimization olarak adlandirilan Turkce de ise Arama Motoru Optimizasyonu denilen teknik duzenlemelerdir.

Oncelikle arama motoru ne demektir onun uzerinde duralim.

Arama motorlari gunumuzde internet uzerinden yapilabilecek butun aramalarin arayan kitleye daha kolay ulasabilmesi icin tasarlanmis Google, Yahoo, Bing gibi arayuzlerdir.

Ilk arama motoru 1990 yilinda Archie adiyla piyasaya cikmisti. Lakin Archie suanda bildigimiz arama motorlarindan biraz farkliydi. Gorevi dosya aramak ve bulmakti. Bilgisayarinizda aradiginiz bir dosyayi bulmak gibi islemlerde kullaniyordunuz ve web sayfalarinin icerigine ulasmiyordu.

1994 yilina kadar aslinda kullanilan bir arama motoru yoktu. 1994 yilinda ise internet ortami Altavista ile tanisti. Altavista arama yapilan kelimeleri ve yakin sonuclarini gosterebiliyordu. Aslinda ciddi anlamda kullanilan ilk arama motoruydu. Ayni donemde Yahoo ve Webcrawler arama motorlari da kullanilmaya baslandi. Daha sonra ise internet alemini kokunden degistiren bir olay yasandi. 1996 yilinda Google in kurulmasi ile dengeler tamamen degisti. ...
... Zamanla diger arama motorlari onemini kaybetmeye ve google en degerli arama motoru olmaya basladi. Gunumuz internet kullanicilarinin 80% i Google i tercih etmektedir.

Peki SEO nedir konusuna donersek. SEO kisaca web sitenizin ayarlarini en iyi sekilde yaparak kendinize arama motorlarinda iyi bir yer edinmek demektir.

www.terapitasarim.com adresine gelerek detayları görebilirsiniz.

Ayrıca http://www.terapitasarim.com/terapi-tasarim-referanslar kısmından referanslarımızı görebilirsiniz.

SEO NEDEN GEREKLIDIR?

Teknolojinin gelismesi ile insanlar aradigi urunlere veya hizmetlere cok kolay bir sekilde ulasmaya basladi. Artik evinizde is yerinizde otururken yemek siparis edebilir en begendiginiz kiyafetlere ulasabilirsiniz. Bunun icin magaza magaza gezmenize gerek kalmadan internet uzerinden karsilastirma yapabilir, kendinize en uygun olani siparis edebilir, hatta kapiniza kadar gelen urunu gorerek odemesini yapabilirsiniz. Musteri acisindan isler bu kadar kolaylasmisken satici yonunden ise tam tersi durum yasanmaktadir. Eger satici sizseniz bu kadar kolay ulasilabilen bir rekabette iyi bir yer edinmek zorundasiniz.

Iste bu durumda on planda olmaniz gerekmektedir. On planda olmak icin neler yapilmasi gereklidir ile onlarca makale yazilabilir. Birkac ornek vermek gerekirse en iyi, en kaliteli urunu en ucuza satiyor olabilirsiniz. Veya bolgedeki en yetenekli doktor, muhendis, kuafor veya dis hekimi olabilirsiniz. Size gelen musteriler baskalarina sizi onerebilir. Fakat sizden hic haberi olmayanlara nasil ulasacaksiniz.

Gunumuzde urununuzu pazarlamanin veya hizmetinizi anlatmanin en iyi yolu internettir. Bunun icin yapmaniz gereken iki islem vardir. Birincisi kaliteli bir web sayfasi tasarlamali ikincisi ise bu web sayfanizin iceriginde yaptiginiz isi cok iyi sekilde anlatmalisiniz.

Butun bunlari yaptiktan sonra geriye en onemli islem kaliyor. Bu rekabet icinde kendinize yer edinebilmek. Hazirladiginiz kaliteli sitenin musterilere ulasmasi icin Google da ust siralarda yer almaniz gerekmektedir.

Internet caginin gelmesi ile insanlar aramalarinin cogunu Google gibi arama motorlari uzerinden yapmaktadir. Yapilan bir arastirmaya gore internet kullanicilarinin cogu aradigi urunu bulmak icin anahtar kelimesini arama motoruna yazmakta, basliklari da kontrol ederek aradigi bilginin veya urunun en yakini sonucu bulmakta ve arama motorunun genelde ilk iki sayfasina bakarak burada bulunan internet sitelerini ziyaret etmektedir. Yani ne kadar kaliteli site yapsanizda en kaliteli icerigi girsenizde bunu kullaniciya gosteremedikten sonra iyi yerlere gelmeniz zordur.

Iste bu durumda devreye SEO uzmanlari girmektedir. Kendi bunyemizde bulunan kaliteli ve tecrubeli SEO uzmanlari ile sitenizi kendi sitemiz gibi kabul ediyor, gerekli butun ayarlamalari yapiyor ve sayfalarimizin arama motorlarinda en yukarilarda cikmasi icin gece gunduz calisiyoruz.

Detaylı bilgi almak için www.terapitasarim.com/seo-arama-motoru-optimizasyonu linkine tıklayarak bizlere ulaşabilirsiniz.

Total Views: 544Word Count: 499See All articles From Author

Add Comment

Search Engine Optimization Articles

1. Maximum Your Business Results With The Best E-commerce Seo Companies In Gurgaon
Author: Mobyink Innovations

2. Seo Strategies For E-commerce Websites
Author: Brainwavesindia

3. Branding | Advertising & Performance Marketing Agency In Hyd
Author: Outline Media

4. Best Seo Services Company/agency In Mumbai - Mayank Seo Services
Author: Mayank

5. Elevate Your Online Presence With Top-tier Seo Services In Dublin
Author: Dylan Holland

6. Elevate Your Online Presence: Navigating The World Of Seo And Ppc In New Zealand
Author: Top Rank Digital

7. Driving Digital Growth: Seo And Social Media Marketing Services In New Zealand
Author: Top Rank Digital

8. Demystifying Data Privacy & Marketing Compliance Everything You Need To Know
Author: JRC Marketing Solution

9. How Seo Consultancy In India Accelerates Success?
Author: Mobyink Innovations

10. Discover The Potential Of Social Media Optimization Services
Author: By Mass Technologies LCC

11. Mastering Social Bookmarking: A Comprehensive Guide To Effective Usage
Author: jacks

12. Ansun Internationals- Elevating Online Success As Best Seo Agency In Usa
Author: Ansun Internationals

13. How To Keep Your Mental Strength When Working On High Pressure Web Development Projects?
Author: Liam Mackie

14. Elevate Your Online Visibility: The Power Of Engaging With Seo Experts In Waterloo
Author: MarketinGROW

15. Unleash Your Website's Potential: The Best Seo Optimization Tools Of 2024
Author: Adam Scott

Login To Account
Login Email:
Password:
Forgot Password?
New User?
Sign Up Newsletter
Email Address: