123ArticleOnline Logo
Welcome to 123ArticleOnline.com!
ALL >> Business >> View Article

Maak Grote Indruk Met Een Kleine Beursstand

Profile Picture
By Author: Rob Dirkzwager
Total Articles: 2
Comment this article
Facebook ShareTwitter ShareGoogle+ ShareTwitter Share

Met een kleine beursstand val je niet zo snel op. Gelukkig zijn er manieren om toch een verpletterende indruk te maken. Ontdek ze snel.

Klein is fijn. Nou ja, soms. Op een beurs geldt vaak het tegenovergestelde. Hoe groter beursstands zijn, hoe meer aandacht ze krijgen. Toch kun je met een kleine stand ook een onuitwisbare indruk maken. Als je vanaf het begin maar rekening houdt met deze punten.

Kleine beursstand: let op je branding

Bij een kleine beursstand is je voorbereiding en branding extra belangrijk. Je hebt minder mogelijkheden om op te vallen en wilt daarom direct ter zake komen.

Bedenk vooraf duidelijk wat je belangrijkste boodschap is voor je beursbezoeker. Communiceer dat vanuit een voordeel. Een klant wil geen hamer hebben, maar een gat in de muur. En geen fitnessapparaat, maar een platte buik. Welk voordeel krijgt iemand met jouw product of dienst?

Bepaal een eenvoudige boodschap en draag die consequent uit in je stand. Met drukwerk, een slogan en grafische elementen.

Overweeg ook het gebruik van touchscreen-monitors. Bewegend beeld trekt de aandacht en mensen willen ...
... graag doen. Met interactieve monitoren kom je sneller in contact met beursbezoekers.

Kleine beursstand draait om beleving

Stel, er staan 100 beursstand op een evenement. Waarom zou iemand die van jou dan bezoeken? Als je het antwoord verschuldigd blijft heb je een probleem, want exposeren is geen liefdadigheid.

Geef bezoekers een goede reden om je stand aan te doen. Dat kan met een goed verhaal, maar voordat je het kunt vertellen moet je ze eerst bereiken. Beleving en sfeer in je stand zijn daarbij onmisbaar.

Zorg dat je kleine beursstand de juiste uitstraling heeft en uitnodigt tot ‘actie’. Ikea doet dit slim in zijn woonwinkels. Ze laten niet alleen losse meubels zien, maar bouwen complete woonkamers na. Neem je plaats op een bank, dan heb je de eerste stap naar de koop al gezet. Probeer hetzelfde gevoel te bereiken in je stand. Als mensen de voordelen van je product of dienst echt ervaren willen ze meer.


Prikkel de zintuigen in een kleine beursstand

Wie niet sterk is moet slim zijn. Bij een kleine beursstand kan dit door de zintuigen te prikkelen. Weinig exposanten doen dit, maar de geur van bijvoorbeeld verse popcorn heeft een enorme aantrekkingskracht op mensen.

Trek beursbezoekers met aantrekkelijke geuren. Maak bijvoorbeeld gebruik van ‘live cooking’ en laat bezoekers een eigen stroopwafel maken. Of stimuleer sensitieve prikkels, met interactieve apps op tablets.

Horen en zien werken ook goed. Denk bijvoorbeeld aan augmented reality of de aantrekkingskracht van een 3D-bril. Als beursbezoeker wil je hem toch even opzetten om te zien wat er gebeurt. Prikkel kortom de zintuigen van beursbezoekers en verlaag zo de drempel om je kleine beursstand te bezoeken.

Versterk je product of dienst met kleine beursstand

Een effectieve kleine beursstand versterkt de boodschap van je product of dienst. Zo bouwde een Amerikaanse wijnfabrikant een zomers prieeltje na, inclusief begroeiing en klapstoel. Ging je erop zitten, dan waande je je in Frankrijk. De ideale omstandigheden kortom voor een glaasje wijn, dat je uiteraard mocht proeven.

Zeker bij een kleine beursstand is het belangrijk dat je meer biedt dan een stapel folders en een beurswand. Probeer thematisch aan te sluiten op de belangrijkste boodschap van je stand. En maak je beursstand op deze manier memorabel van beursbezoekers. “Heb je die stand ook gezien? Echt mooi gedaan!”

Zorg voor consistentie in kleine beursstand

Als exposant op een beurs wil je glashelder zijn. Dit is wat je bij ons krijgt. In een kleine beursstand telt dit nog zwaarder, want je hebt al zo weinig ruimte. Maak het jezelf daarom makkelijk en vertel inhoudelijk en visueel een eenduidig verhaal.

Onderscheiden kan bijvoorbeeld met een opvallend gekleurde vloer. Of een beursstand van bijzonder materiaal, bijvoorbeeld karton of pallets. Als je het maar consequent doorvoert en niet op meerdere gedachten hinkt. Minder is meer, en dat geldt zeker in een kleine beursstand.

Wil niet teveel in een kleine beursstand

Als beursbezoeker raak je snel overprikkeld. Kleuren, geuren en geluiden: van alle kanten krijg je indrukken. Het risico is dat dit afstompt. Stands maken geen indruk meer op je.

Als exposant wil je opvallen, maar maak het niet te gek. Wil je teveel vertellen en laten zien, dan kan het tegen je werken. Streef vooral naar ‘branding continuity’. Vrij vertaald betekent dit dat je je bedrijfsverhaal zo consequent mogelijk uitdraagt. Nike is daar een meester in: Just do it. En bij Lidl weet je ook precies wat je krijgt: de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs.

Overtuig beursbezoekers zo snel mogelijk van de voordelen van je producten of diensten. En vertel een eenvoudig en doelgericht verhaal, waarin ze zich in herkennen en waarmee ze aan de slag willen. Laat tot slot je kwaliteit in alle aspecten tot uiting komen. Je hebt in een kleine beursstand weinig ruimte om te overtuigen, dus zorg dat elk detail telt.

Maak grote indruk met een kleine beursstand

Neem je deel aan een beurs met een kleine beursstand? Zorg dan dat bezoekers je niet over het hoofd zien. Met een uniek verhaal, volop beleving en visuele prikkels maak je indruk op potentiële klanten. En kom je ook met een kleine stand gericht in contact met de mensen die je echt wilt bereiken.

Slimme tips voor een kleine beursstand

Laat gebruikers je product of dienst echt ervaren. Het Amerikaanse Bedroom Comforts deed dit door een slaapkamer na te bouwen. Gesprekken vonden plaats tussen de lakens. Netjes met de kleren aan hoor, maak je geen zorgen.

Duurzaamheid is tegenwoordig een thema. Een beursstand van karton of bijvoorbeeld pallets trekt dan ook geheid de aandacht. En er zijn vast meer mogelijkheden om met duurzame materialen een verschil te maken.

Minigolf is een leuke activiteit voor een kleine beursstand. Huur een baan en organiseer een wedstrijd. Geef bijvoorbeeld 50 euro aan iedereen die een hole-in-one slaat. Het moet raar lopen wil dat geen extra bezoekers opleveren.

Fotomomentjes werken ook goed. Zorg voor een opvallende fotowand met je bedrijfslogo, waarvoor mensen een selfie kunnen maken. Of huur een digitale photobooth, waarmee foto’s direct op social media worden gezet. Het is een prima manier om je met een kleine beursstand te onderscheiden.

More About the Author

Beursstand ontwerpt en bouwt beursstands op de belangrijkste beurslocaties in Europa.

Total Views: 73Word Count: 1004See All articles From Author

Add Comment

Business Articles

1. Single Screw Plastic Extruder Demystified For Manufacturers
Author: ADVAN

2. Leed And Its Impact On Today's World
Author: Agile Advisors

3. Enhancing Safety And Sustainability: Tempgenius Blood Bank And Environmental Monitors
Author: Chris Miller

4. Verg Restoration
Author: PAVEL VERGULYANETS

5. Key Players And Competitive Landscape In The Insect Pest Control Sector
Author: MarketsandMarkets

6. Earthing Rod And Its Types
Author: EARTHING ROD AND ITS TYPES

7. Unveiling Excellence: The Journey Of A Pcb Manufacturer And The Innovations In Rigid-flex Pcbs
Author: Shenzhen Shuoqiang Electronics Co.,Ltd.

8. Exploring Multilayer Pcbs, Aluminum Base Pcbs, And Choosing The Right Pcb Supplier
Author: Shenzhen Shuoqiang Electronics Co.,Ltd.

9. Best Wati Alternatives In 2024 To Improve Customer Engagement
Author: Vilas

10. Revolutionizing Retail Spaces With Architectural Cad Design And Drafting Services
Author: Pavantheaecassociates

11. Professionell Diskning I Stockholm: Ta Hjälp Av Erfarna Diskare
Author: hemstandind i sigtuna

12. Canva Acquires Design Platform Affinity To Bring Professional Design Tools To Every Organization
Author: otis

13. Best Static And Dynamic Website In Mumbai
Author: Techstreat Web Solutions

14. Mastering The Road: The Essential Training For Becoming A School Bus Driver With Northstar Bus Lines
Author: Northstarbuslines

15. Exploring The Potential Of Hydrogen Technologies: A Clean Energy Revolution
Author: yogitamnm

Login To Account
Login Email:
Password:
Forgot Password?
New User?
Sign Up Newsletter
Email Address: