123ArticleOnline Logo
Welcome to 123ArticleOnline.com!
ALL >> Business >> View Article

Meer Verkopen Via Een Beurs Doe Je Zo

By Author: Rob
Total Articles: 3
Comment this article

Sta je binnenkort op een beurs en wil je meer en beter verkopen? Dat kun je leren! Volg deze stappen en vergroot je rendement.

Er zijn verschillende redenenen waarom deelnemen aan een beurs interessant is. Je vergroot bijvoorbeeld je naamsbekendheid, doet marktonderzoek en kunt direct verkopen.

Verkopen op een beurs gaat niet vanzelf. De concurrentie is groot en je strijdt met tientallen, zoniet honderden collega’s om de aandacht van beursbezoekers. Heb je de aandacht eenmaal getrokken, dan wil je een goed verhaal vertellen. En idealiter meteen verkopen, want je moet het ijzer smeden als het heet is.

In dit artikel ontdek je hoe je in 5 stappen meer en beter verkoopt op een beurs. Laten we dus snel van start gaan.

1. Meer verkopen via een beurs begint bij aandacht trekken

De eerste stap bij meer verkopen via een beurs is aandacht trekken. Val je niet op of bied je niet direct meerwaarde? Dan zien beursbezoekers je niet staan. Zorg daarom op de eerste plaats voor een opvallende en doeltreffende beursstand.

Je kunt opvallen met de vormgeving, indeling en bedrukking van je beursstand. Maar ook door het verwerken van een aansprekend thema, humor en interactiviteit. Live-cooking is een mooi voorbeeld van het laatste punt. Eten prikkelt de zintuigen en beweging trekt de aandacht. Helemaal als je bezoekers betrekt bij het koken en ze laat proeven.

Waar je ook voor kiest, zorg allereerst dat je beursstand opvalt voor je aan verkopen denkt. Het is de opmaat naar een goed gesprek.

2. Meer verkopen via een beurs met non-verbale signalen

Zo’n 70% van onze communicatie is non-verbaal. Nog voor we iemand spreken hebben we onbewust al een beeld gevormd. Op basis van de kleding, houding, voorkomen etc. Houd dit in je achterhoofd als je aan een beurs deelneemt. Wat je uitstraalt bepaalt voor een groot deel hoe een beursbezoeker over je denkt.

Zit nooit onderuitgezakt in je stand, maar sta stevig op je voeten. Sla je armen ook niet over elkaar. Dat is een gesloten houding en het stoot af.

Kijk een beursbezoeker vriendelijk aan voor je op hem of haar afstapt. Stel je vriendelijk voor en benoem zo snel mogelijk een voordeel van jouw product of dienst. Hoe maakt het iemands leven leuker, succesvoller of aangenamer? Als dit aanspreekt heb je een opening voor het vervolg.

Neem je tijd tijdens het gesprek, praat rustig en luister vooral goed. Zie je de voornaam van de ander, bijvoorbeeld op zijn of haar badge? Vraag dan of je mag tutoyeren en laat regelmatig de naam vallen. Dat maakt het gesprek informeler en vriendelijker. Je wekt vertrouwen.

3. Weet wat de ander écht wil en verkoop meer via een beurs

In een verkoopgesprek draait het niet om jou, maar om de ander. Het is hartstikke leuk dat jij een geweldige aanbieding hebt. Maar als de ander niet overtuigd is van de noodzaak en de voordelen verkoop je het niet.

Dring jezelf niet op en verlies je niet in je enthousiasme. Vraag waar een beursbezoeker tegenaan loopt, wat makkelijker of beter kan, of waar ze zich aan ergeren. Luister goed en vul niet in.

Beoordeel tijdens het luisteren of jij de beste gesprekspartner bent. Mensen zijn er in alle soorten en maten. Misschien kan een collega wel beter overweg met serieuze types? Of vindt een bezoeker je (onbewust) te jong? Probeer dit aan te voelen en speel erop in. Je verkoopt veel makkelijker als je een klik met iemand hebt.

Merk je dat een beursbezoeker een oplossing zoekt die jij niet biedt? Denk dan actief mee en verwijs naar een concurrent. Wie goed doet, goed ontmoet. Bovendien komt het je eigen betrouwbaarheid ten goede. Je bent er niet alleen voor het snelle geld.

4. Stel open vragen als je meer en beter wilt verkopen via een beurs

Luisteren naar beursbezoekers is belangrijk, maar je wilt ook vragen stellen. Beperk dit tot een minimum en stel vooral essentiële vragen. Wat moet je echt weten om de richting en uitkomst van het gesprek te sturen?

Begin nooit meteen over de oplossing, jouw product of dienst. Werk daar geleidelijk naar toe. En begin al helemaal niet meteen over iemands budget. Dat is in eerste instantie onbelangrijk.

Concentreer je op wat iemand wil en zoekt. Overtuig hem of haar van de voordelen. En ga pas dan op detail in op jouw oplossing. Misschien val je buiten iemands budget, maar heb je toch een zaadje gepland.

5. Begin pas als laatste over je oplossing

Direct beginnen over je producten en diensten is niet slim. Daar wil je langzaam naartoe werken, zodat de ander eerst de behoefte voelt om te kopen. Een mooie kapstok voor een beursgesprek is deze:

Probleem > consequenties > oplossing

Benadruk eerst wat niet goed gaat of beter kan. Attendeer beursbezoekers vervolgens op de negatieve consequenties. Je laat hem of haar als het ware de pijn voelen. Presenteer tot slot de oplossing, jouw product of dienst. Als je dit goed opbouwt voelt het als een verlossing. En gaat de ander graag met je in zee.

Presenteer je aanbod duidelijk, maar nooit pusherig. Doe ook een stapje terug als je merkt dat de bezoeker nog niet klaar is voor kopen. Vraag eventueel wat iemand meer nodig heeft om een beslissing te nemen. Noteer de antwoorden en de contactgegevens direct na het gesprek. Zet er ook bij hoe groot de kans is dat iemand klant wordt, bijvoorbeeld op een schaal van 1 tot 5. Dit is handig voor de follow-up na de beurs.

Volg prospects en leads zo snel mogelijk op na de beurs op. En doe dat in de vorm die de grootste kans biedt op een sale. Bij de beste leads ga je bijvoorbeeld persoonlijk langs. Terwijl je latent geïnteresseerden een e-mail met aanvullende informatie stuurt.

Met de juiste opbouw en aanpak kan iedereen meer verkopen via een beurs

Deelnemen aan een beurs biedt geen enkele garantie voor succes. Beursbezoekers zijn verwend en kunnen kiezen uit talloze aanbieders. Het is aan jou om de aandacht te trekken, een overtuigend verhaal te vertellen en iemand te overtuigen van je meerwaarde. Met de tips en suggesties uit dit artikel doe je dat stapsgewijs. En zul je meer verkopen via een beurs.

More About the Author

Beursstand ontwerpt en bouwt beursstands op de belangrijkste beurslocaties in Europa.

Total Views: 17Word Count: 1013See All articles From Author

Add Comment

Business Articles

1. 3 Best Solutions To Removing Urine From Mattress
Author: Austin Baines

2. Your Guide To Call Center Schedule Adherence
Author: Surabhi Joshi

3. Benefits Of Digital Marketing For Small Business
Author: Benefits of Digital Marketing for Small Business

4. Web Designing & Web Development Courses
Author: Web Designing & Web Development Courses

5. All You Need To Know About Ferroalloys
Author: Anindya Bhaumik

6. Onsite Computer Repair Services
Author: Onsite Computer Repair Services

7. Benefits Of Promotional Products
Author: Benefits of promotional products

8. Servierwagen
Author: Dieser im Shop angebotene Servierwagen mit drei Fächern eignet sich hervorragend als Transportgerät

9. Best Pmp Training Kind Mytectra Institute In Bangalore
Author: arohi

10. Online Hotel Booking Has Many Advantages
Author: ADMIN

11. Finding Best Affordable Seo Services
Author: Finding Best Affordable SEO Services

12. Top Terminal Blocks Series You Should Know About
Author: admin

13. Beneficial Results Of Using Document Scanning For Legal Firms
Author: Gregory DeTommaso

14. Health Benefits Of Losing Weight
Author: Health benefits of losing weight

15. Find Popular Innovative Document Solutions That Will Not Cost You Bulk Money!
Author: Gregory DeTommaso

Login To Account
Login Email:
Password:
Forgot Password?
New User?
Sign Up Newsletter
Email Address: