123ArticleOnline Logo
Welcome to 123ArticleOnline.com!
ALL >> General >> View Article

Yemek Takımları 2

Profile Picture
By Author: Telma Busselberg
Total Articles: 7
Comment this article
Facebook ShareTwitter ShareGoogle+ ShareTwitter Share

Mutfak araç ve gereçleri hem ihtiyaç için hem de hediyelik eşya olarak satın alınabilen ürünlerdir. Oldukça geniş bir ürün yelpazesi olan mutfak sektörü içerisinde birçok üretici firma ve perakende satış yapan işletmeler bu pazardan kendi payına düşeni almak için çalışmaktadırlar. Türkiye hammadde bakımından oldukça zengin topraklara sahip olduğu için birçok büyük firma üretim tesislerini ülkemizde kurmuşlardır ve nakliyeyi buradan gerçekleştirmeye devam etmektedirler. Özellikle İstanbul, İzmit, Kütahya, Bursa gibi şehirlerde fabrikalaşmanın da çok olmasından anlaşılacağı üzere, üretim bu şehirlerde en fazladır. Zaten yemek takımları ve kahve setleri gibi mutfak araç ve gereçlerinde kullanılmakta olan seramik, cam, porselen gibi hammaddeler de buralardan temin edilmektedir. Düdüklü tencere, normal tencere, tava, tepsi gibi ürünlerin imalatında kullanılan ...
... demir ve çelik ise özellikle Zonguldak ve çevresinden getirtilmektedir. Türkiye'de üretilen bu tür mutfak araç ve gereçleri hem ülke içerisinde satışa sunulmakta hem de yurt dışına ihraç edilmektedir. Üretim maliyetleri fazla yüksek olmadığı için oldukça yüksek kalitedeki ürünlerin bile düşük fiyatları, tüm tüketicileri Türk üretimi markalara teşvik etmektedir. Yemek masalarının üzerinde kullanılan yemek takımlarının, servis tabaklarının, salata kaselerinin ve buna benzer ürünlerin ince porselenden olanları her zaman daha fazla ilgi görmüştür. Özellikle Osmanlı geleneklerine ve yaşantılarına merakı olan kişiler, o dönemi yansıtan ürünleri satın almayı tercih etmektedirler. Üretici firmalar da tüketicilerin her tür isteklerini dikkate alarak çalışmalarına devam etmekte oldukları için dizaynlarında Osmanlı motiflerine bol miktarda yer vermektedirler. Bu yüzden desinatörler ince, nazik desenler seçip pastel renkleri kullanmayı tercih etmektedirler.


Yemek setlerinin parça sayısına göre içeriği de değişebilmektedir. Basit ve az parçalı bir yemek setinde genel olarak servis tabağı, yemek tabağı ve çorba kasesi yer almaktadır. Ancak detaylı yemek setlerinde bunlara ek olarak kayık tabak, sosluk, kürdanlık, peçetelik, baharatlık, kahve fincan ve tabakları ile çay fincan ve tabakları da yer almaktadır. Alışıldık yemek takımları genelde altı kişilik, on iki kişilik, on sekiz kişilik ya da yirmi dört kişilik olmaktadır. Kişi sayısı arttıkça da parça sayısı artmaktadır. Bu tür setlerin fiyat aralıkları oldukça değişkenlik göstermektedir. Herhangi bir mağazada altı kişilik basit bir yemek takımını elli liraya satın alabileceğiniz gibi, kalabalık davetlerde kullanabileceğiniz, parça sayısı yüksek, şık ve kaliteli takımların fiyatı iki ya da üç bin liraya kadar çıkabilmektedir. Sonuç olarak her bütçeye, her keseye uygun takımlar bulmak sorun değildir. Evlerde kullanılan ve bu takımlara eşlik eden çatal-bıçak-kaşık setleri de aynı yemek setlerinde olduğu gibi kişi sayısına göre artan parçalarla satılmaktadır. Bazı kaşık-bıçak-çatal setleri yemek takımı alanlara takımla birlikte verilirken, bazı üretici firmalar bu setleri tek başına üreterek satışa sunmaktadır. Tüketiciler evlerinde günlük kullanımlarda daha çok tutacak kısmı renkli plastikten olan setleri tercih ederken konuklar için ağır dökümlü, işlemeli orijinal çelik takımlar seçilmektedir. Bu sayede hem kullanılan yemek setleri ile bir bütünlük sağlanır hem de konuklar için göz doldurucu bir servis yapma imkanı bulunur. Tüketiciler için üretilen çatal-kaşık-bıçak setlerinin parçaları içerisinde çorba kaşığı, yemek çatalı, tatlı kaşığı, meyve çatalı, kahvaltı bıçağı, yemek bıçağı, meyve bıçağı, servis spatulası, çorba kepçesi, çay kaşığı gibi parçalar bulunmaktadır. Tabi yine bu parçalar da takımın kaç parçadan oluştuğuna göre değişkenlik göstermektedir. Mutfaklardaki bir diğer ihtiyaçlardan olan tencere setleri ise teflon ya da çelik olmak üzere iki çeşittir.


Teflon tencereler yemeğin dibe yapışmasını önleyen bir yüzeye sahip oldukları için özellikle günümüzde çok tercih edilmektedirler. Çelik tencerelerde pişen yemeğin lezzeti ise çok daha güzeldir. Tüm bu mutfak araç ve gereçlerini satın almak için tüketiciler, büyük markaların fabrika satış mağazalarına giderek buradan indirimli seri sonu ürünleri alabilirler. Ya da alış veriş merkezlerindeki mağazaları gezerek evlerine uygun, kendi beğenilerini yansıtan desenli, sade, şık ya da modern takımlardan birini seçerek satın alabilirler. Fakat hem fabrika satış mağazalarına gitmek hem de alış veriş merkezlerini gezmek için hem saatlerce yolda zaman kaybetmek hem de çok yorulmak gerekecektir. Çünkü titiz hanımlar tüm markaların ürün yelpazelerine baktıktan sonra, beğendiklerini karşılaştırıp çok sonra bir seçime varabilirler. Oysa evekspres.com üzerinden alış veriş yaptığınızda ekstra zaman ve enerji harcamanıza gerek kalmaz. Evinizde, rahat koltuğunuzda oturup çayınızı yudumlarken bir yandan da evekspres.com web adresini ziyaret ederek Schafer, Berf, Remetta gibi ünlü markaların bütün koleksiyonlarını bilgisayarınızın ekranında görüntüleyebilirsiniz. Beğendiğiniz yemek takımları ya da çatal bıçak setleri için ürün karşılaştırma bağlantısını kullanabilir, buradan satın almayı planladığınız ürünlerin detaylarını ve fotoğraflarını yakından inceleyebilirsiniz. Satın alma işlemine sıra geldiğinde ise kişisel bilgileriniz ile birlikte iletişim adresinizi girmeniz yeterli. Banka kartı ile ya da kredi kartı ile ödeme yapabileceğiniz gibi teslimat sırasında nakit ödemeyi de tercih edebileceğiniz alış verişlerinizde satın almış olduğunuz ürünler evekspres.com garantisi altındadır. Teslimat esnasında karşılaşmış olduğunuz herhangi bir defolu, kusurlu ürüne karşı müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeniz yeterli. Problemli ürünler, üretici firma hatası olması halinde iade alınabilir ya da yenisiyle değiştirilebilir. Ayrıca siz sipariş verdikten sonra aynı gün içerisinde kargoya verilen ürünleriniz, siz Türkiye'nin neresinde yaşıyor olursanız olun evinize kadar teslim edilir. Böylece sizler de keyifli ve hızlı alış verişin tadını çıkarmış olursunuz.

Total Views: 131Word Count: 778See All articles From Author

Add Comment

General Articles

1. Enhancing Your Online Presence: The Synergy Of Website Design And Seo Packages
Author: Shaganasaral

2. Why Invest In An Uber Clone App For Your Startup
Author: Smith Joe

3. Unleashing The Power Of White Label Crypto Exchange Software For Startups
Author: white label

4. Buy Led Light Therapy For Skin For Radiant And Healthy Skin
Author: Zuzusales LLC

5. Hip Kits And Dining Aids – Improving The Quality Of Life Everyday
Author: Zuzusales LLC

6. 30w 24v Solidrive Electronic Non-dimmable Constant Voltage Driver By Magnitude
Author: David Hessen

7. Navigating Your Journey With Pratham Motors: Maruti Suzuki Driving School In Hsr Layout
Author: Pratham Motors

8. Best Accounting Software For Petrol Pump
Author: sidharthh08877

9. How To Create An Arbitrum Crypto Wallet & Evaluate Its Cost
Author: JohnJames

10. Can An Exchange Traded Fund Give You Good Returns Over The Long Term?
Author: SURAAJ

11. How Should You Plan For Your Retirement?
Author: SURAAJ

12. Harnessing Biological Odour Control Systems For Electronics Corrosion Monitoring
Author: Aqozz

13. Induce More Happiness By Not Searching How To Remove Glance From Lock Screen In Mi!
Author: Jaykant P

14. Choosing The Right Statistical Consultancy Services Africa For Better Results
Author: Stat Consul

15. Global Bottled Water Processing Market: Key Trends And Insights By 2028
Author: sonal

Login To Account
Login Email:
Password:
Forgot Password?
New User?
Sign Up Newsletter
Email Address: