123ArticleOnline Logo
Welcome to 123ArticleOnline.com!
ALL >> Business >> View Article

Hyrbil, Fotgängare Och Trafiksäkerhet

Profile Picture
By Author: Lonnie Perry
Total Articles: 11
Comment this article
Facebook ShareTwitter ShareGoogle+ ShareTwitter Share

Bilförare beter sig väldigt annorlunda mot fotgängare i olika länder, och vi ska nu titta på några av skillnaderna. Det kan vara viktigt för dig att vara medveten om när du kör en hyrbil utomlands.

Fotgängare har olika regler och beteenden i olika länder. Det är inte överallt bilister stannar för fotgängare i fotgängarfältet, eller respekterar grön mann. I många sydeuropeiska länder har trafiksäkerheten förbättrats de senaste tio åren, men risken är fortfarande mycket högre än i Sverige. Resor du utanför Europa är skillnaden ännu större. Det är värst i länder med vänstertrafik och i utvecklingsländerna. Här kan du riskerar att mejades ner rätt i övergångsstället. Det finns rapporter om flera dödsoffer bland svenska turister i trafiken utomlands varje år, medan många fler är skadade. Flera olyckor orsakas av att semesterfirande svenskre för mycket gör som lokalbefolkningen och tar betydligt större risker än hemma. Det är inte alltid biluthyrningsföretag anger detta.

Trots många skador till Medelhavsländerna inträffar de flesta olyckor i Asien. Många svenskar ...
... firar jul i Thailand, och de uppmuntras att agera defensivt och göra sig synlig i trafiken. Fotgängare är i allmänhet svåra att se. Både för att det kan vara dålig belysning, men lika mycket eftersom thailändare inte räknar med fotgängare i trafiken. Därför är det ett mycket bra tips att använda reflexer, så du ser dem i din hyrbil.

I många länder är det bilar och motorcyklar som har rättigheter, och bilarna stannar inte framför ett övergångsställe. Det körs för fort, och det är inte alltid att bilkörning och alkohol är separerade. För fotgängare innebär det en betydligt högre olycksrisk än här i Sverige.

Trafikregler är ganska lika över hela världen, men många länder har också informella regler. Ett exempel är Thailands "störst får köra först," som avskaffar den formella väjningsplikt. Välj därför en defensiv stil oavsett om du promenerar eller kör hyrbil. Ta inte för givet att varken väjningsplikt, trafikljus eller övergångsställen respekteras på samma sätt hemma.

Vara utvilad
Kör inte för långa etapper i ett sträck, och ändra planerna om du är trött och utmattad. Att vara utan sömn i 24 timmar motsvarar en i promille, och i tung semestertrafik kan ett ögonblick av ouppmärksamhet få ödesdigra konsekvenser. För att undvika att bli sömnig är det viktigt att dricka tillräckligt med vatten, ta pauser och gärna byta förare.

Minns försäkring när du hyr en bil
Ansvarsförsäkring på reseförsäkringen gäller inte när du hyr en bil. Den obligatoriska försäkringen vid biluthyrning är ofta begränsad till en vanlig ansvarsförsäkring. Därför måste du köpa separat försäkring för olycksfall för förare och passagerare.

Kontrollera också vilka egnandel som gäller vid skada på hyrbilen.

I Tyskland är fotgängare mycket disciplinerad och väntar alltid med att gå över gatan till de får grönt ljus - även om det inte finns någon trafik. För människor som växte upp i New York och många andra platser utanför de tyskspråkiga länderna, verkar detta ganska konstigt och onaturligt. Här korsar människor gatan på rött ljus om det inte finns någon trafik i närheten.

I Australien har de i år en kampanj de kallar "Walking är njutning". Anledningen är att man vill öka medvetenheten om fotgängare och deras säkerhet, och att få folk att gå mer. Meddelandet kan vara till exempel:

Tack för att du går
Tack för att vara hänsynsfull för fotgängare
Tack för att du i framtiden kommer att vara mer hänsynsfull för fotgängare

Det finns också en hel del forskning på området, och WHO (Världens hälsoorganisation) lade fram en rapport under 2009 om säkerheten på vägarna. I hela världen är det varje år mer än 1,2 miljoner människor dör i trafikolyckor, och 50 miljoner skadas. Över 50% av dessa är fotgängare och cyklister. Siffrorna är ännu högre i länder med låg inkomst. I Peru är 78% av de skadade fotgängare, i Bangladesh 53%, och i Schweiz endast 21%. I utvecklingsländerna är siffrorna minst fyra gånger högre än i industriländerna.

Detta är enorma siffror! WHO anser trafiksäkerhet är ett av världens största hälsoproblemen, och anser att en måste agera för att ta itu med detta.

I rapporten "Den globala statusrapport om trafiksäkerhet" (301 sidor, 2009) är tillgänglig här på olika språk, bland annat franska och engelska.

Slutsatsen är att du behöver veta om detta bakgrundsmaterial, och köra försiktigt när du kör hyrbil i andra länder, särskilt i utvecklingsländerna.

hyrbilen.biz – Hyrbil företag har ett stort utbud av olika typer av bilar. Biluthyrning Erbjudandet är naturligtvis störst i de största byarna och mindre på små platsar. For More information please visit : http://www.hyrbilen.biz

Total Views: 183Word Count: 733See All articles From Author

Add Comment

Business Articles

1. Lucintel Forecasts The Global Crude Heater Market Is Expected To Grow With A Cagr Of 4.5% From 2024 To 2030
Author: Lucintel LLC

2. How To Measure The Success Of Your Rpo Partnership
Author: VanatorRPO

3. Lucintel Forecasts The Global Cough Remedy Market To Reach $1 Billion By 2030
Author: Lucintel LLC

4. Are There Different Types Of Esd Tables Available?
Author: Jagadeesan

5. How To Extend The Lifespan Of Your Hydraulic Industrial Lift
Author: Jagadeesan

6. How Best Quality Skin Hydration Mask Work For Your Skin?
Author: Xtaz Mask

7. Mayank Domestic And International Movers | Call: @8792441400
Author: mayanksharma

8. Channel Partner Intelligence: The Power Of Collaborations To Unleash Growth
Author: Netscribes

9. How Customer Intelligence Helps Design Intelligent Business Practices
Author: Netscribes

10. The Importance And Evolution Of School Uniforms: A Comprehensive Guide
Author: abushaikh7261

11. Iso 17020 Certification Conformity Assessment - Comparison Of Iso 17020 And Iso 17025 Standards
Author: Sahin Alam

12. Dialyzer Market Size, Trends, Analysis, Demand, Outlook And Forecast By 2030
Author: pranju

13. How Can Ansoff Matrix Be Used For Developing Successful Business Strategies?
Author: Expandus Business Coaching

14. Deep Cleaning Service In Gurgaon
Author: Balaji Cleaning Agency

15. Lucintel Forecasts The Global Catheter Market To Reach $42 Billion By 2030
Author: Lucintel LLC

Login To Account
Login Email:
Password:
Forgot Password?
New User?
Sign Up Newsletter
Email Address: