123ArticleOnline Logo
Welcome to 123ArticleOnline.com!
ALL >> Automobiles >> View Article

Billigare Biluthyrning I Sverige

By Author: Lonnie Perry
Total Articles: 11

Priset för att hyra bil i Sverige minska stadigt. Från 2011 till 2012 sjönk priset på biluthyrning med 2,6 procent. Nedgången är störst för uthyrning till utländska turister och för uthyrning till företag. Priset för hyrbilar har faktiskt sjunkit från 1998.

Den främsta orsaken till lägre priser är konkurrensen mellan de stora biluthyrningsföretag, och även att Internet-baserade företag tar sin del av kakan. Generellt stiger priserna på hyrbilar på sommaren eftersom turisterna efterfrågar hyrbilar. Men på de senare år har priset på sommaren inte stigit. De höga priserna på sommaren är branschen på många sätt att leva på resten av året. Hyrbil för en helg är faktiskt billigare i dag än för 15 år sedan.

Många menar att hyrbilföretag i dag är alltför snäll mot kunderna. Till exempel kan du avbryta en hyrbil strax före den avtalade pick-up utan att det kostar dig ett öre. Om du avbryter ett hotell eller ett tandläkarbesök i sista minuten måste du betala. Det är märkligt att det ska vara olika för biluthyrning.

Det är företag som hyr mest bil här i landet.

Enligt svensk statistik har företagen 80 procent av omsättningen för hyrbilar, medan privata och utländska turister står för respektive 14 och 6 procent av omsättningen. Totalt hyra ut bilar för ca 300.000 dagar och detta uppgår till cirka SEK 110 miljoner i omsättning.

Kolla priser

I Sverige finns det cirka 910 företag som sysslar med biluthyrning. De flesta kräver förare som är över 21 eller 25 år och tar extra kostnader om du är yngre eller du kommer att vara två för att köra..

Beställar du sommarsemestern på nätet, oavsett om det är paketresa eller flygbiljett, är det frestande att boka en hyrbil i processen. På webbplatserna för de flesta researrangörer och flygbolag kan du klicka på "hyrbil" och hyra en bil automatiskt. Det tar allt bara några minuter. Men gör du fem minuter extra kan du snabbt spara 1500-3000 SEK. Det måste sägas vara en bra timlön.

Använd sökmotorer

Använda sökmotorn till ett reseföretag eller liknande istället för att ringa eller klicka på hyrbil företag du vet namnet på. Många sökmotorer har direkt tillgång till priserna på flera utländska bilföretag och sökmotorer. Såhär når du flera hyrbilföretag på en gång, så som Holiday Autos, Avis, ebookers, Auto Europe och Carbookers. I Kelkoo.no får du tillgång till Avis, Auto Europa, MrJet, och många biluthyrningsfirmor som drivs genom CarTrawler.

Norwegian.no ofta dyra

Flygbolaget Norwegian är bra på flygningar, men det verkar som om de inte är så billiga på hyrbil. Jämfört med de andra tre platserna vi kontrollerat priserna med var Norwegian.no ofta dyra. Prisskillnaden är så mycket att du kan hyra en lyxbil genom Kelkoo.no eller Finn.no för samma pris som för en mellomklassebil på Norwegian.no.

hyrbilen.biz – Hyrbil företag har ett stort utbud av olika typer av bilar. Biluthyrning Erbjudandet är naturligtvis störst i de största byarna och mindre på små platsar. For More information please visit : hyrbilen.biz

Total Views: 137Word Count: 489See All articles From Author

Automobiles Articles

1. How Much Does It Cost To Repair Car Headlights?
Author: Nathan Howard

2. Working With The Best Van Hire Service
Author: Gabriel Fulton

3. 5 Ways To Find Great Deals On Used Cars
Author: JerryHaggertySr

4. Rejoice The Moment Of Experiencing Some Great Family Time On A Trip
Author: Masson Donnelly

5. Husky Floor Mats : The Best Darn Truck Mats Around
Author: Cass Cooper

6. Wrong Steps That Can Make Your Travel Budget Double
Author: Max Brier

7. What All Are Needed To Build A Harley Davidson Custom Cruiser At Your Home?
Author: Levi Fysh

8. Everything You Need To Know Before Hiring Tipper Trailers
Author: Emma Denton

9. Which 4th Of July Car Deals Are Worth Your Dollars?
Author: Wiliams Orchard

10. Exactly Why Automobile Wrapping Can Be So Popular Today?
Author: Magdalene Munter

11. Just Bought A Mazda 6 For Sale? Is It Illegal To Drive It With The Interior Lights On?
Author: Adam Butler

12. What To Expect From The 2018 Mazda Bt 50
Author: Adam Butler

13. A Brief Review: The Mazda Bt 50
Author: greg dean

14. Hid Vs. Led Headlights: Dealing With The Car Lighting Dilemma
Author: Nathan Howard

15. Tips For Your Ute Maintenance
Author: Sarah James

Login To Account
Login Email:
Password:
Forgot Password?
New User?
Sign Up Newsletter
Email Address: