123ArticleOnline Logo
Welcome to 123ArticleOnline.com!
ALL >> Automobiles >> View Article

Hagelskador På Hyrbil Utomlands

Profile Picture
By Author: Lonnie Perry
Total Articles: 11
Comment this article
Facebook ShareTwitter ShareGoogle+ ShareTwitter Share

När du hyr en bil i Sydeuropa förväntar du dig att allt går smidigt och du inte får några problem. Men stormen kan ödelägga på dessa breddgrader, och har du otur kan du erfara en verklig störtflod av regn och hagel. I Italien, Frankrike och Spanien är inte alltid hagel så små som här i Sverige. En hagel kan vara större än en ärta, i vissa fall samma storlek som en golfboll, och ibland ännu större. Om du kommer inn i en sådan storm du kan få skador på hyrbil du har hyrt från ett biluthyrningsfirman.



Ha du fått sådana hagelskador på din hyrbil måste den tvättas och torkas så att du kan inspektera alla målade ytor, speciellt på taket och motorhuven och ytor som är vända uppåt. Det blir snabbt stora och små bucklor. Vissa kan korrigeras från insiden medan andra måste sparkles, slipas och målas.



Kostnaderna kan variera, men de hålls upp till 10.000 SEK och ofta mycket mer. Ibland kan sådana hagelskador nästan förstöra hela bilen och ge reparationer för upp till 100.000 SEK. Då kan du ...
... vara glad att de flesta försäkringar täcker detta. Men tänk på att du ofta har en självrisk. Den är gärna på 3.000-4.000 SEK.



Så här kan en bil se ut efter hagelskador. Den kan naturligtvis vara betydligt mer skrymmande och brutet än detta. I värsta fall är rutorna bruten på grund av stora hagel.



Det finns också privata hagelförsäkring som du kan teckna. De är ofta modulära och försäkrade väljer storleken på försäkringssum. Så om du vil vara väl försäkrad försäkrar du dig for et större belopp. Hur mycket som är omfattad av din hagelförsäkring varierar kraftigt från företag till företag.



Du bör därför kontrollera noga innan du väljer försäkringsföretag och försäkring. Det är viktigt att läsa villkor noggrant. Det kan också vara klokt att upprätta en förteckning över skillnaderna mellan de olika försäkringar från olika försäkringsbolag, även om detta kan vara lite arbete.



På webben kan du också hitta webbplatser där du anger de försäkringskrav som du vill. Sedan skickas detta vidare till 10-15 försäkringsbolagen och du erbjuds olika hagel försäkringar som du kan jämföra.



Slutsatsen är att du bör undvika att köra din hyrbil om det finns stormvarning och hög risk för hagel. Annars kan det sluta med en trasig hyrbil på lastplanet på denna italienska hjälpbilen, och du kan få massor av pappersarbete och problem senare.



Kör din hyrbil försiktigt och vägra att köra om det rapporteras hagel och storm. Och om du letar efter billig hyrbil och biluthyrning är det inte säkert att du har med dig den bästa försäkringen. CarTrawler ger ofta bra erbjudanden från många olika goda biluthyrningsföretag.



Hyrbilen.biz - Hyrbil företag har ett stort utbud av olika typer av bilar. Biluthyrning Erbjudandet är naturligtvis störst i de största byarna och mindre på små platsar.

Total Views: 213Word Count: 466See All articles From Author

Add Comment

Automobiles Articles

1. Get Best Trailer Transport Service In Ghaziabad, India For Smooth Transportation At Gopiban
Author: Gopiban

2. Elektrobit Optimizes Performance Of Automotive Communications Networks With First-of-its-kind Software For Hardware Accelerators
Author: Lochan

3. 7 Things You Must Know About Power Window Repair
Author: Hi Tech Windshield & Glass Co. LLC

4. Navigating Ssdi: Understanding Your Options For Chronic Pain Conditions
Author: johnhaddens

5. Roll On: Comprehensive Tyre Services In Uxbridge And Hillingdon
Author: Dilip Gupta

6. On The Road With Confidence: Tyre Services In Uxbridge And Hillingdon
Author: Dilip Gupta

7. The Road To Safety And Comfort: Tyre Solutions In Uxbridge And Hillingdon
Author: Dilip Gupta

8. Enhancing Mobility: Premium Tyre Solutions And Services In Uxbridge And Hillingdon
Author: Dilip Gupta

9. Traction Trends: A Guide To Premium Tyre Selection In Hillingdon And Uxbridge
Author: Dilip Gupta

10. Winter Readiness: Essential Car Services In Uxbridge And Hillingdon
Author: Dilip Gupta

11. Roadside Rescues: Emergency Vehicle Services In Hillingdon And Uxbridge
Author: Dilip Gupta

12. Navigating The Terrain: 4x4 Tyres And Mobile Fitting Services In Hillingdon And Uxbridge
Author: Dilip Gupta

13. Muffler Shop Calgary | Speedy Muffler Tire & Auto Repair
Author: Kris

14. How Corporate Commuting Has Changed In The Last Few Years?
Author: Elijah Peters

15. How To Deal With Leaking Water Pipes So That You Can Prevent This Situation In The Future!
Author: Zac Mealmaker

Login To Account
Login Email:
Password:
Forgot Password?
New User?
Sign Up Newsletter
Email Address: